25. oktober 2021
Viktor skal med til VM for islandske heste, som foregår i Østrig i august.
gallery icon

Se billedserie

Viktor skal med til VM for islandske heste, som foregår i Østrig i august.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerødhingst deltager i VM i Østrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerødhingst deltager i VM i Østrig
Hillerød - 26. juli 2011 kl. 09:51
Af Lisbeth Kjær Jansen
Hillerød: Den islandske hingst Viktor og hans rytter Isabelle Felsum skal med, når VM for islandske heste foregår 1. til 7. august i Østrig. Turneringen består af en avlsdel og en sportsdel.

For to år siden var Viktor med i avlsdelen, i år har han kvalificeret sig til sportsdelen gennem de resultater han og Isabelle Felsum har præsteret. I maj vandt parret Kjarnis World Ranking og i juni vandt de ved Sydsvenske Mesterskaber.

Viktor er også nummer tre i World Ranking og nummer et i Danmark i sin kategori, kaldet V1 eller firgang, hvor hesten skal ride i de fire gangarter skridt, trav, galop og tølt.

- Han ligger så højt i alle gangarter (Islandske heste har i alt fem gangarter mod andre hestes tre gangarter, red). Det er sjældent, at en hingst kan være med til VM som avlshest det ene år og to år efter som sportshest, siger Isabelle Felsum til Frederiksborg Amts Avis.

Hun vil helst ikke sige noget om, hvad hendes egne forventninger er til deres chancer og placering ved VM i år. Men hun ser det som en fordel, at have kendt den nu syvårige hingst siden han var tre uger.

- Man er ikke hest og rytter, men en ekvipage. Så man skulle gerne smelte sammen, så man er homogen og i harmoni og balance på banen. Jo bedre man kender hinanden, jo bedre er det. Sportsridning handler om elegance, så det er en fordel, at vi har haft Viktor så længe, lyder det fra rytteren.

Ud over at være ranket som en af verdens bedste islandske heste, er Viktor også en populær avlshingst. Han har stald hos Hillerøds Hestedyrlæger, som tapper ham for sæd en gang om ugen.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?