29. juli 2021
Jette Tjørnelund
Byrådsmedlem (V), gruppeformand
Jette Tjørnelund Byrådsmedlem (V), gruppeformand
Foto: Thomas Sjørup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et år som ingen i Roskilde vil glemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et år som ingen i Roskilde vil glemme

2020 går på hæld, og det er et år, som ingen vil glemme. Intet har været normalt. Alt har været vendt om på hovedet, og selv vores traditionsrige juletid er ikke gået fri. Vi står her ved årsskiftet, midt i den største udfordring i nyere tid både sundhedsmæssigt, økonomisk og for vores sociale samvær. 2020 har ikke været et nemt år for nogen. Der har været behov for at tænkte nyt og trukket på reserverne hele vejen rundt.
Vi ser forhåbentlig frem til et langt lysere 2021, nu hvor vaccinen kan hjælpe med at dæmpe coronas påvirkning på vores hverdag og verden igen bliver mere normal.

Roskildes økonomi skal på ret kurs

Roskilde kommune har været i en kassebeholdningskrise i 2020. Kassen løb tør for penge efter en længere årrække, hvor kommunen har brugt mere end der er kommet ind. Det kom lige oven i coronakrisen og et stigende pres på velfærden.

Der var ingen vej uden om at skære i budgetterne. Ingen kan lide at spare, men får vi ikke bragt vores økonomi i balance, bliver det endnu vanskeligere at tage de nødvendige initiativer for at få vendt udviklingen på de udfordrede områder. Flere lån ville yderligere presse velfærden med udgifter til renter og afdrag og flere skattestigninger er ikke vejen til at holde samfundshjulene i gang.
Jeg glad for at et bredt flertal af partier med vedtagelsen af budgettet for 2021 kunne blive enige om en genopretningsplan uden yderligere låneoptag og skattestigninger. Orden i økonomien er fundamentet for velfærden.

Vilje til bredt samarbejde i byrådet

Politisk har man set samarbejde på kryds og tværs af traditionelle partiskel i en svær tid. Der har været villighed til at finde gode løsninger i fællesskab trods forskellige udgangspunkter. Erfaringerne har vist det vi egentlig godt ved. Nemlig, at åbenhed, vilje til at dele viden og evne til at lytte til andre er og bliver fundamentet for et godt og tillidsfuldt samarbejde.

Roskilde – en kommune med et stort potentiale

Det er nemt at overse lyspunkter fra 2020, men de har været der. Der gik sport i at være opfindsom, for at få tinge til at fungere i en verden af lave. I sundhedsvæsnet, i kommunen i virksomhederne, i foreningerne og hjemme. Og ikke mindst på tværs af de skel der normalt er. Vi kan mere end vi tror, når det gælder.

Den gode centrale beliggende tæt på fjord og skov, engagerede frivillige, dygtige erhvervsdrivende og en befolkning med stærke ressourcer er et aktiv med et stor potentiale som vi kan udnytte endnu bedre.
Der er store muligheder for at tiltrække investeringer og arbejdspladser til kommunen, som endnu ikke er udnyttet. Nytænkning af udviklingen i respekt for balancen mellem fornyelse, historie, lokal kultur og bæredygtighed for at sikre vækst og fortsat velfærd i hele kommunen bliver afgørende for at holde Roskilde i front i de kommende år.

Det har været et år som ingen vil glemme, men som har vist nye muligheder.

Pas godt på jer selv og hinanden.

Med ønske om et rigtig godt nytår til alle fra Venstre
Jette Tjørnelund, gruppeformand og borgmesterkandidat for Venstre i Roskilde.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?