30. september 2020
Vikingerevy 2011 vover et øje og serverer et sømandspotpourri med skønne sild, og det er et sikkert hit. Fra venstre er det Jens Fischer, Anja Stehr, Lotte Nielsen, Irene Kristensen og Mikael Rasmussen.
gallery icon

Se billedserie

Vikingerevy 2011 vover et øje og serverer et sømandspotpourri med skønne sild, og det er et sikkert hit. Fra venstre er det Jens Fischer, Anja Stehr, Lotte Nielsen, Irene Kristensen og Mikael Rasmussen.
Foto: Vikingefoto/Heine Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingerevy står sikkert til søs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingerevy står sikkert til søs
Frederikssund - 07. juli 2011 kl. 13:40
Af Maj-Britt Holm
Frederikssund: Den, der ikke satser, får aldrig chancen for at vinde en stor gevinst. Det ved Vikingerevyens professionelle instruktør Torben Sekov ganske givet, og måske derfor vover han alt på ét bræt i Vikingerevy 2011 i Frederikssund.

Torben Sekov har i år fået lov til at låne en lang perlerække af numre fra to af Danmarks bedste revyforfattere Carl Erik Sørensen og Leif Maibom, som han har arbejdet sammen med i mange år. Det materiale har han sat sin lille flok håndplukkede amatører til at fortolke i Valhalla! Det er ikke nogen let opgave.

Men Torben Sekov har fuldkommen styr på sin personlige instruktion af alle talenterne, som han får det optimale ud af - både solo og i fællesskabets navn. Så sejren er i hus, selv om der i en vis udstrækning er tale om genbrug af tekster!

Der er hele tiden energi, overskud og smittende glæde på den fremskudte scene, som har fået lidt større dybde. De seks skjalde og skjoldmøer, der støttes af fire stærke musikere, formår at overbevise salen om, at de er selvskrevne til at stå i rampelyset. Så godt, at det kan være svært at se, om der er forskel på dem og professionelle skuespillere.

Anja Stehr hviler i sig selv som skamskudt folkeskolelærer i "Jaget vildt", og hun og Lotte Nielsen imponerer vildt med musikalsk timing i "Der er hele tiden noget" om latte-generationen, der i virkeligheden ikke har så meget at brokke sig over. Irene Kristensen klør modigt på i rollen som totalt nørdet religionskøbmand, og på skjaldesiden fejrer høvdingen, Svend "Basse" Christensen, 25 års jubilæum i vikingrevyen med at fremføre "Manden på risten" med sin lidt rustne stemme, mens publikum lader sig rive med af den melankolske stemning og synger med.

Herligt er det, at Mikael Rasmussen er vendt tilbage efter et par sæsoners pause. For han kan hoppe rundt i en sømands-potpourri med skønne sild og pludselig ligne Skipper Skræk alene i mimik og gangart, og det er også den snert af vanvid, han rummer som skruppelløs plastikkirurg, der ikke går af vejen for at operere en nordsjællandsk hængerøv på et privathospital. Jeg genkender iøvrigt sidstnævnte nummer fra Ganløse Revyen i 2010, men det bliver Mikael Rasmussens udgave absolut ikke mindre sjov af!

Som eneste nye i flokken i år er Jens Fischer, som allerede ser ud til at føle sig godt hjemme på holdet, og som lyser op i rød-hvide farver som studievært i den spiddende "Vild med dansk", der er et hip til prøven om dansk statsborgerskab med sindssygt svære spørgsmål.

Jo, årets vikingerevy står sikkert til søs i år - og Torben Sekov og hans hold kommer solidt i land med alle 19 numre, der inkluderer vikingetaflets klassikere "Op at hoppe på Valhal i nat", "Se nu kommer pigerne med bajser" og "Godnatsang".

Vikingerevy 2011 i Valhalla på Kalvøen i Frederikssund torsdag, fredag og lørdag klokken 22.20 samt søndag klokken 19.30 til og med 10. juli. Medvirkende: Anja Stehr, Irene Kristensen, Lotte Nielsen, Svend "Basse" Christensen, Jens Fischer, Mikael Rasmussen. Musikken: Kim Preuthun, Rasmus Friis Hansen, Niels Holger Larsen og Jan Illemann. Instruktør: Torben Sekov og instruktørassistent Benthe Aagaard. Billetter købes på billetnet.dk, Frederikssund Turistbureau eller ved indgangen.
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?