30. september 2020
Lotte Nielsen (th.) og Ditte Jensen bagte fladbrød til de besøgende.
gallery icon

Se billedserie

Lotte Nielsen (th.) og Ditte Jensen bagte fladbrød til de besøgende.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med ind i vikingeverdenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med ind i vikingeverdenen
Frederikssund - 27. juni 2011 kl. 04:00
Af Malene Koops Grønborg
Frederikssund: Der var fægtekampe, stegte salte sild, ture på hesteryg og spinding af lindebast på Kalvøen i weekenden, da Frederikssund Vikingespil fejrede, at det i år er sæson nummer 60 af byens vikingespil.

At vikingerne holder marked er en tilbagevendende tradition, men i år var alle sejl sat til, og i hele byen kunne man se vikingerne med deres boder og forskellige arrangementer for de borgere, der ville bruge weekenden på "gammeldags" facon. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vikingerne i Frederikssund gør nemlig alt, hvad de kan for at oplevelsen skal være autentisk.

På vikingescenen kunne børn og barnlige sjæle lære at fægte. Her fik de hjælp af blandt andet David Wittenburg, der spiller hovedrollen i årets stykke "Arnulf Ulveblod". Det ville blandt andet 6-årige Alexander Wing meget gerne prøve, og han gav alt, hvad han havde i sig, da han fik lov at fægte med et træsværd.

På vikingebopladsen var Lotte Nielsen og Ditte Jensen i fuld gang med at gøre klar til dagens fladbrød, der også blive lavet på vikingemåden. I stedet for sukker bruges der honning, og den hjemmelavede ost krydes med springløg, dild og purløg.

Hos hos Ole Schou, der sammen med sin søn Rune var igang med forsøg på at dreje en skål på vikingemåden. Han har i et år forkset i, hvordan vikingerne mon har gjort i fortiden, og forsøger nu at gøre det på den "rigtige" måde.

- Det tager lidt tid at finde ud af, præcis hvordan man gør, og der er flere ting, der skal rettes lidt på, men vi har da fået det op at køre, fortæller Ole Schou.

Hvis man ikke nåede årets vikingefestival i Frederikssund, så er der alligevel mulighed for at få et kig ind i vikingernes verden, når Frederikssund Vikingespil og vikingerevyen opføres helt frem til den 10. juli. I de to weekender den 1.-3. juli og den 8.-10. juli er der også vikingemarked på Kalvøen to timer inden vikingespillet begynder, så de tidligt fremmødte tilskuere kan få sig en ekstra oplevelse.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?