30. september 2020
Kenn Jacobsen har brugt den unge vikingekvinde Cille Kelm som model til sit maleri af Helga den Fagre, der var titlen på Frederikssund Vikingespil i 1981.
Kenn Jacobsen har brugt den unge vikingekvinde Cille Kelm som model til sit maleri af Helga den Fagre, der var titlen på Frederikssund Vikingespil i 1981.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60 malerier - 60 vikingespil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 malerier - 60 vikingespil
Frederikssund - 24. juni 2011 kl. 04:00
Af Maj-Britt Holm
Frederikssund: Farverige malerier - et for hver sommers vikingespil siden 1952 - står i de kommende dage under åben himmel på Torvet.

Fjordkunst.dk og Frederikssund Vikingespil er gået sammen om udstillingen "60 år på lærred", der blev åbnet torsdag, hvor der samtidig lød startskuddet på fire dages vikingefestival, der får hele byen til at stå på den anden ende.

Anledningen er, at Frederikssund Vikingespil i år har sin sæson nummer 60, og det jubilæum bliver fejret efter alle kunstens regler med vikingespil, vikingerevy og vikingeaktiviteter som fægtetræning, øksekast og meget andet.

På udstillingen ses blandt andet malerier af Jane Nøglebæk, fhv. provst Knud Andersen, viking Christian Groos Jørgensen og kunstneren Inge Prier, men også borgmester Ole Find Jensen har begået et værk sammen med byrådskollegerne Grethe Olsen og Jesper Wittenburg samt fhv. højskoleforstander Niels H. Elberling.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?