23. februar 2020
Merete Dea Larsen (DF) brød ingen love, da hun sammen med Pernille Strufve skrev et læserbrev i Roskilde Avis.
gallery icon

Se billedserie

Merete Dea Larsen (DF) brød ingen love, da hun sammen med Pernille Strufve skrev et læserbrev i Roskilde Avis.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi afviser racismesag mod politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi afviser racismesag mod politiker
Opdateret 22. juni 2011 kl. 08:21
Roskilde - 20. juni 2011 kl. 10:32
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
ROSKILDE: Der bliver ingen sag ud af den politianmeldelse, som byrådsmedlem og folketingskandidat for SF, Kim Raben, i marts foretog af Dansk Folkepartis Merete Dea Larsen, der ligeledes er byrådsmedlem og folketingskandidat. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Anmeldelsen skyldtes et læserbrev, som Merete Dea Larsen og partiets lokalformand Pernille Strufve havde sendt til Roskilde Avis. I det stod bl.a., at "islam pålægger en rettroende muslim at arbejde for indførelse af sharia-loven, som på ingen måde er kompatibel med demokrati," og at "islam ikke er og aldrig kan blive i overensstemmelse med den danske grundlov."

Det fik Kim Raben til at foretage politianmeldelse - en anmeldelse, som blev støttet af SF's leder, Henrik Stougaard, der kaldte udtalelserne "diskriminerende og åbenlyst ulovlige og krænkende," mens V og K fandt anmeldelsen grundløs og usympatisk.

Og grundløs var den, fastslår politiassessor Jørgen Panum.

"Jeg har beslutte ikke at indlede en efterforskning i sagen om en anmeldelse imod dem for at have begået overtrædelse af straffelovens paragraf 266b. Begrundelsen er, at politiet kun efterforsker sager, hvor der er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart. Det mener jeg ikke, der er i dette tilfælde," skriver han.

Det er Merete Dea Larsen meget tilfreds med.

- Jeg har sovet roligt og ikke været nervøst. Det er en bekræftelse af det, jeg har ment burde ske. Jeg håber, Kim Raben har fundet ud af, det ikke er måden at køre et demokrati på, og at han har opnået, hvad han ville, hvilket formentlig var medieomtale, siger Merete Dea Larsen.

Kim Raben fortryder ikke anmeldelsen.

- Det er ikke faldet ud, som jeg havde håbet, og det er jeg nødt til at tage til efterretning, men vi fik gang i en debat, som stadig lever, og som jeg synes er vigtig. Jeg synes stadig, det er et voldsomt groft angreb, siger Kim Raben.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk