25. oktober 2021
De studerende herhjemme er for sløve til at komme til udlandet og studere, lyder kritikken fra Lego.
Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

De studerende herhjemme er for sløve til at komme til udlandet og studere, lyder kritikken fra Lego. Arkivfoto
Foto: Lars Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske studerende fravælger udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske studerende fravælger udlandet
De studerende herhjemme er for sløve til at komme til udlandet og studere, lyder kritikken fra Lego.
Opdateret 17. juni 2011 kl. 09:46
Erhverv - 17. juni 2011 kl. 02:56
Af Ritzau
Mens globaliseringen buldrer af sted og har vævet verden tættere sammen de sidste ti år, er danske studerende slet ikke i samme grad søgt ud i verden.

Siden 2000 har der således kun være en mindre stigning i antallet af danske studerende på studieophold i udlandet, skriver Berlingske.

- Det går stadig trægt. Vores undersøgelser viser, at de danske studerende oftest henviser til personlige forhold, når de skal forklare, hvorfor de ikke tager på studieophold i udlandet, siger Morten Overgaard fra Styrelsen for International Uddannelse.

- Det kan tolkes som udtryk for, at de danske studerende ofte har svært ved at forlade kæresten eller de trygge rammer derhjemme, siger han til Berlingske.

Den klare mangel på udenlandsk erfaring hos de danske studerende møder hård kritik fra Lego, der ansætter kandidater fra hele verden.

- Det internationale perspektiv fylder slet ikke nok hos de danske unge i uddannelsessystemet. Mange tror, at det er nok at tage et semester i udlandet, men det rækker slet ikke til at rette op på et cv, siger Christian Iversen, koncerndirektør hos Lego.

- Det er afgørende, at vi begynder at tænke det internationale helt ind i uddannelsessystemet, at unge danskere rejser ud og læser, og at de begynder at tænke globalt, siger han til Berlingske.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) erklærer sig enig i kritikken:

- Jeg oplever en situation, hvor meget af sulten og lysten til at lære er forsvundet hos de unge. Det er helt afgørende for samfundet, at vi får vækket den sult og genskabt de unges lyst til at lære nyt og udvikle sig, siger han til avisen.

Danske Studerendes Fællesråd stiller sig uforstående over for kritikken og henviser til en nylig undersøgelse, der kårede danske studerende som blandt de mest mobile i Europa.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?