10. april 2021
Den er fem minutter i 12 for Engholm Svømmehal, men projektleder Holger Kortbek fra DGI-Huse og Haller ser masser af muligheder, og positiviteten forplantede sig i går til de 40 deltagere et et idémøde.
Den er fem minutter i 12 for Engholm Svømmehal, men projektleder Holger Kortbek fra DGI-Huse og Haller ser masser af muligheder, og positiviteten forplantede sig i går til de 40 deltagere et et idémøde.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmehal, idrætshal og sal i samme projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmehal, idrætshal og sal i samme projekt
Allerød - 15. juni 2011 kl. 06:00
Af Maja Vindelev
Allerød: Der var tirsdag stort fremmøde, da Allerød Idrætsunion ved formand Poul Møller Hansen havde inviteret til et idémøde i forbindelse med det projekt, som DGI-Huse og Haller er engageret til at undersøge.

Det hele udspringer af beslutningen om at lukke Engholm Svømmehal her den. 1. juli, for den beslutning bliver måske taget af bordet, hvis DGI-Huse og Haller kan komme med et forslag, der er spiseligt for politikerne.

Projektleder fra DGI-Huse og Haller Holger Kortbek ledede mødet, som omkring 40 deltog i, heraf var cirka en fjerdedel fra morgensvømmerne, mens andre repræsenterede Allerød Svømmeklub, basketklubben ALBA, vandgymnastikklubben Gyldenspjæt, ungdomsskolen, Lillerød IF med flere.

- Vi har fået til opgave at se på anlægget som en helhed, og vi vil i vores rapport kun skrive noget, der kan lade sig gøre, sagde Holger Kortbek, der på et spørgsmål konkretiserede anlægget som bestående af svømmehallen, idrætshallen og Engholmskolens gymnastiksal.

- Vi skal ikke have et nyt DGI-Hus i Allerød, men måske en selvejende institution. Det er interessant med dem, der ikke bruger anlægget, for der skal være flere brugere, så kommunen får mere sundhed for pengene, og fremadrettet skal driften være båret af foreninger og ikke af kommunen, sagde Holger Kortbek.
For få brugere
Han fortalte, at der er nedsat en styregruppe, og at man har holdt møde både med brugerne af hallen og svømmehallen, men at man mangler skolen og flere klubber. Han pegede på, at de tre enheder i anlægger er rigtig velegnede med mange muligheder, men at de har for få brugere. Han gennemgik derefter bygningerne og pegene på både mangler og muligheder.

Der er problemer med for få og dårlige omklædningsrum, klublokaler i kælderen, der stort set ikke bruges, og at det hele ligger lidt lukket om sig selv.

- Det er jo ikke just et sted, der sprudler af liv og glade dage, sagde Holger Kortbek, der mener, at de mange kvadratmeter skal udnyttes meget bedre og også foreslog, at man laver et større fitness-center under hallen ved at lægge klublokaler sammen med det lille lokale med fitness-redskaber, der er der i forvejen.

- Der skal lave en investeringsplan, så anlægget kan blive ombygget til intelligente kvadratmeter. Det skal give folk lyst til at bruge det, for vi skal gerne have så mange som muligt til at bruge stedet hele året, sagde Holger Kortbek.
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?