30. september 2020
To fiskere fra Rødvig Havn har for nylig gjort en helt særlig fangst i det stevnske farvand. De har hver stødt på en stør i deres torskegarn, og det er et sjældent syn på disse kanter.
To fiskere fra Rødvig Havn har for nylig gjort en helt særlig fangst i det stevnske farvand. De har hver stødt på en stør i deres torskegarn, og det er et sjældent syn på disse kanter.
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To sjældne krabater i torskegarnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To sjældne krabater i torskegarnet
Opdateret 11. juni 2011 kl. 09:26
Stevns - 09. juni 2011 kl. 12:33
Af Kathrine Harvey
Rødvig: Det, der ellers lignede en helt almindelig dag på havet for den 23-årige Rødvig-fisker Mikkel Nielsen, endte med at blive en meget speciel oplevelse.

Tirsdag 10. maj stod han ud med sin kutter, som han plejede, for at fange torsk, men da garnet kom op, var en stør på intet mindre end 11 kilo og 130 centimeter lang det syn, der mødte ham.

- Jeg fangede den ude ved Stevns Fyr, cirka en halv mil ud på omkring 13-14 meter vand, og lige, da jeg så den, så troede jeg faktisk, det var en haj - det ligner den jo! Men det var altså en stør, fortæller Mikkel Nielsen.
Sjælden gæst
Støren er et meget sjældent syn på disse kanter, men endnu en Rødvig-fisker har været heldig at fange én i år.

Flemming Let har fisket i 40 år og har efter eget udsagn i den tid fanget mange sjove fisk, men mandag 23. maj, 10 mil sydøst for Rødvig, står alligevel som en helt speciel dag for ham.

- Den sad i torskegarnet, da jeg hev den op. Jeg havde aldrig set sådan en fisk før og var derfor ikke lige med det samme rigtig opmærksom på, at det var en stør. Så jeg ringede straks ind til land for at høre, hvad søren jeg skulle gøre med den. Derinde sagde de, at uha! Den skulle jeg passe meget på og hurtigt sørge for, at den kom ud i havet igen. Jeg fik besked på at skrive alle dens data ned - den havde blandt andet sådan et mærke på sig - så jeg noterede, at den vejede 15 kilo og var 145 centimeter lang, fortæller Flemming Let.

Hverken Mikkel Nielsen eller Flemming Let havde, til begges store ærgrelse, et kamera med på båden, da de fangede de to krabater. Så da begge deres stør blev sat ud i havet igen, som reglerne foreskriver, findes der desværre ingen billeddokumentation af fangsterne.
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk