25. oktober 2021
16-årige Line Beier ønsker sig brændende at komme hjem til sine forældre, men dér mener Frederikssund Kommune ikke, at hun skal være. Derfor blev hun for snart et år siden tvangsfjernet.
16-årige Line Beier ønsker sig brændende at komme hjem til sine forældre, men dér mener Frederikssund Kommune ikke, at hun skal være. Derfor blev hun for snart et år siden tvangsfjernet.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig tvangsfjernet for "skadelig omsorg"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig tvangsfjernet for "skadelig omsorg"
Opdateret 04. juni 2011 kl. 06:49
Frederikssund - 01. juni 2011 kl. 04:00
Af Malene Koops Grønborg
Jægerspris: - Jeg forstår overhovedet ikke, hvorfor det her er sket. Det var meningen, jeg skulle få det bedre, men jeg har kun fået det værre.

Sådan fortæller den 16-årige pige Line Beier, der for snart et år siden blev tvangsfjernet fra sin mor og far fra hjemmet i Over Draaby i Jægerspris, skriver Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: Tvangsfjernet pige må få én uges ferie

Line fik i 2006 konstateret leukæmi og var i halvandet år indlagt på hospitalet, mens hun fik kemobehandlinger og en knoglemarvstransplantation.

Da hun kom hjem igen ville Frederikssund Kommune tvangsfjerne Line med den begrundelse, at hun var sat langt tilbage i sin udvikling, og det blev vurderet, at forældrene ikke kunne hjælpe hende. De blev derimod erklæret "ødelæggende omklamrende" over for Line.

I første omgang afviste kommunens børn- og ungeudvalg dog, at Line skulle tvangsfjernes. Det samme gjorde Ankestyrelsen, men styrelsens fastslog samtidig, at det var nødvendigt at iværksætte familiebehandling i hjemmet samtidig med, at Line skulle under psykiatrisk og psykologisk udredning.

Et år senere tog Frederikssund Kommune sagen op igen på trods af udtalelser fra familiens læge og en psykolog om, at en tvangsfjernelse kunne give bagslag, var det alligevel det, det endte med.

- Både vi og Line har brug for hjælp efter det, vi har været igennem. Men hvad det nytter at tvangsfjerne hende? Vores datter har været livsfarligt syg, og selvfølgelig er vi meget bekymrede for hende. Men hvad er det, vi har gjort hende siden hun skal fjernes? Det eneste vi har gjort er at elske vores datter meget højt, siger Lines forældre, Tina og Leif Beier.

Hos Frederikssund Kommune er der dog ingen tvivl om, at anbringelsen er det bedste for den 16-årige pige.

- Vi har kun et mål, og det er, at Line skal have et godt liv. Hun skal udvikles på en måde, så hun lærer at klare sig selv. Vi har forsøgt at hjælpe den her familie, men til sidst var der ingen anden udvej end tvangsanbringelse. Det her er en sag om Lines liv og velfærd, og der har ikke været andre muligheder, siger Palle Skov, der er direktør for opvækst- og uddannelsesområdet i Frederikssund Kommune.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.
arrow I aflastning hos familie med tvangsfjernet barn
09. juni 2011 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:37
1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?