23. november 2017
Agurkeavler Jacob Søegaard Nielsen var en glad mand i formiddags, da fødevaremyndighedernes prøveresultater viste, at danske agurker ikke indeholder den farlige VTEC-bakterie.
Agurkeavler Jacob Søegaard Nielsen var en glad mand i formiddags, da fødevaremyndighedernes prøveresultater viste, at danske agurker ikke indeholder den farlige VTEC-bakterie.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Agurkeavler lettet over agurkeresultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agurkeavler lettet over agurkeresultat
Opdateret 01. juni 2011 kl. 16:29
Roskilde - 31. maj 2011 kl. 11:47
Af Helle Eriksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Ågerup: Agurkeavlere over hele landet kunne ånde lettet op, da Sundhedsstyrelsen ved 11-tiden offentliggjorde deres resultater af analysen af de danske agurker. De indeholder ikke den farlige VTEC-bakterie.

- Jeg var meget lettet, da jeg fik beskeden. Det kan jo ødelægge hele virksomheden, hvis forbrugerne ikke har tillid til vores varer, så det har været et stort pres at have hængende over os, siger Jacob Søegaard Nielsen, der har et gartner i på Ågerupvej.
arrow Læs også: Danske gartnere: Køb vores agurker
Aldrig i tvivl
Den farlige bakterie har indtil videre gjort 14 danskere alvorligt syge, og i Tyskland har mindst 14 mistet livet efter at have spist agurker, tomater eller salatblade med e-colibakterien. Mistanken til de danske agurker opstod, fordi tyskerne fandt bakterien i nogle agurker som de ikke vidste om kom fra Holland eller Danmark.

Ifølge Jørgen Klarskov, der sælger agurker for blandt andre Jacob Søegaard Nielsen, at salget var faldet med 30-40 procent på grund af agurkepanikken. Han mener, at der nok går et par dage, før salget igen er oppe på det normale. Til gengæld kan der være gode handler at gøre oven på krisedagene.

- Vi har jo en lille pukkel liggende nu af agurker, som vi ikke er kommet af med, så prisen ryger nok lidt ned de næste par dage, men det kommer jo bare forbrugerne til gode, siger han.

Selv om de danske agurker er frikendt, fastholder Fødevarestyrelsen stadig sin advarsel mod rå agurk, tomat og bladsalat fra Nordtyskland og rå agurk fra Spanien.
arrow Danske agurker er frikendt for smitte
31. maj 2011 kl. 11:04 Opdateret: kl. 16:59
arrow Bakterieangst er gået agurk
30. maj 2011 kl. 13:21 Opdateret: kl. 08:39
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk