25. marts 2019
Islandske Hafdis Asgeirsdottir og danske Anders Nøddeboe Birk fra Hundested besegler deres ægteskabsløfte med et kys på Kalvøen ved vikingebrylluppet i Frederikssund.
gallery icon

Se billedserie

Islandske Hafdis Asgeirsdottir og danske Anders Nøddeboe Birk fra Hundested besegler deres ægteskabsløfte med et kys på Kalvøen ved vikingebrylluppet i Frederikssund.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingeglobryllup blev et tilløbsstykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingeglobryllup blev et tilløbsstykke
Opdateret 01. juni 2011 kl. 16:56
Frederikssund - 29. maj 2011 kl. 14:21
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Frederikssund: For øjnene af over 1000 mennesker sagde islandske Hafdis Asgeirsdottir og danske Anders Nøddeboe Birk fra Hundested ja til hinanden ved et storstilet vikingebryllup søndag middag på Kalvøen i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: Flere billeder fra vikingebrylluppet

En time inden var bruden kommet sejlende i vikingeskib med følge til vikingebroen, hvor hun blev båret på skuldrene af stærke mænd til sin lidt nervøse gom, der ventede i land på en islandsk hest sammen med familie, borgere og en talstærk presse, der var mødt op til globryllup.

Selve vielsen foregik på friluftscenen, hvor der hver sommer spilles vikingespil, og vikingebrylluppet er da også en event som optakt til Frederikssund Vikingespils 60. jubilæumssæson, hvor der skal spilles "Arnulf Ulveblod" efter Susanne Clods vikingesaga, instrueret af Pierre Miehe-Renard.

Goden Henrik Gruntmann stod for vielsesritualerne. Men da brudeparret ikke er medlemmer af det danske trossamfund for asatroen, Forn Sidr, trådte Frederikssunds borgmester Ole Find Jensen til for at sikre ægteskabets juridiske gyldighed.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede