25. maj 2019
Saxofonisten Jesper Thilo overrakte freddag ved et stort jazzarrangement i Peugeots Bilhus i Taastrup Ben Webster Fondens Ærespris 2011 til jazzarrangør Anders Stefansen.
gallery icon

Se billedserie

Saxofonisten Jesper Thilo overrakte freddag ved et stort jazzarrangement i Peugeots Bilhus i Taastrup Ben Webster Fondens Ærespris 2011 til jazzarrangør Anders Stefansen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Ærespris til jazz-arrangør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Ærespris til jazz-arrangør
Sjælland - 06. maj 2011 kl. 23:14
Af Maja Vindelev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Taastrup: Det er ikke altid, man lægger mærke til de mennesker, der står bag et arrangement. Som regel er det hovednavnene på plakaten og scenen, publikum nævner, mens arrangørnavnet mest henstår i det glemte. Men sådan var det ikke fredag, hvor den nu 79-årige jazzarrangør og producer Anders Stefansen blev hædret for sit livsværk i jazzens stjeneste.

Det skete under forårets arrangement i Peugeots Bilhus i Taastrup. Peugeots ejer Mogens Hjere har nu i flere år har lagt lokale samt mad og drikke til store jazzarrangementer i samarbejde med det lille pladeselskab Little Beat Records. I år var arrangementets første del således en hyldest af og til Anders Stefansen, der selv indledningsvis fortalte om sit 40-årige samarbejde med den amerikanske impressario Norman Granz. Denne var blandt andet kendt for sine turnérer, "Jazz at the Philharmonic", som begyndte i USA i 1944 og efter 1957 fortsatte i Europa, Japan og Australien.

- Jeg blev anbefalet af Simon Brehm til Normanz Granz, og vi skulle møde Granz i baren i Tivolis koncertsal. Han sagde kort Ok til at samarbejde med mig og gik, og det blev begyndelsen på 40 års arbejde, fortalte Anders Stefansen til det feststemte jazzpublikum på 300-400 i bilhusets store udstillingslokale.

Anders Stefansen havde i dagens anledning selv fået lov til at vælge musikere i det orkester, der skulle spille til hans ære, og det bestod af Alex Riel, Mads Vinding, Søren Lee, Søren Kristiansen, Jesper Thilo, Tomas Franck, Vincent Nilsson og Henrik Bolberg. Som en ekstra overraskelse blev den amerikanske altsaxofonist Herb Geller - 83 år og stadig superfrisk - efter et par numre også en del af orkestret. Herb Geller var blevet engageret, fordi Bob Rockwell havde sendt afbud.
Til jazzbal
Efter et velspillet første sæt og en pause tog Jesper Thilo ordet. Han fortalte om, hvordan han selv første gang havde stiftet bekendtskab med Anders Stefansen, da denne sammen med Knud Torbjørnsen havde arrangeret jazzbal i KB-Hallen.

- Der tog vi unge ud og havde en dejlig aften. Næste gang var, da Sluk-Efter åbnede (i 1978, red.) - i øvrigt en af de bedste jazzklubber, vi har haft i Danmark, og den var styret af Anders, sagde Jesper Thilo, der også kunne flere anekdoter om Anders Stefansen.

- Vær sød at komme herop, Anders, sagde Jesper Thilo, der lavede lidt sjov med Anders Stefansen, før han fandt kuverten med de 10.000 kroner frem og overrakte den til en synligt overrasket prismodtager.

- Det var fantastisk og helt uventet. Meget. Og jeg var jo den person, der bragte Ben Webster til Danmark, så det byder noget at får prisen, siger Anders Stefansen til Sjællandske Medier.

Anders Stefansen har gennem årende arrangeret koncerter med alle de store amerikanske jazzmusikere ikke kun i Danmark, men også i Sverige, Norge og Finland. Endnu i dag er Anders Stefansen producent for Storyville Records, og næste år planlægger han at udgive sin egen biografi.