30. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Massiv kritik af MadX-bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Massiv kritik af MadX-bestyrelse
Den nyudnævnte bestyrelse i det nationale madlaboratorium MadX i Roskilde kritiseres for udelukkende at bestå af »kendisser« og »akademikere«. Hvor er fagfolkene blevet af, lyder kritikken fra landets bagermestre, slagtere og fagforbundet NNF.
Sjælland - 06. maj 2011 kl. 14:32
Af Tomas Revsbech
SJÆLLAND: Hvordan kan man oprette et madeksperimentarium, der skal udvikle og promovere dansk madkultur uden at have en eneste person i ledelsen, som har fingrene i den danske fødevareproduktion til daglig?

Sådan lyder kritikken fra flere sider efter, at fødevareminister Henrik Høegh (V) og bestyrelsesformand, Fie Hansen-Hoeck, for nylig præsenterede den 12 mand store bestyrelse for det nye madeksperimentarium, MadX.

- Det undrer mig, at der i en bestyrelse på hele 12 mennesker ikke er en eneste bager, kok, slagter eller anden person, der har sin daglige gang i en virksomhed. Det ville give et bedre miks, som kunne sikre den innovation og kreativitet, som MadX er sat i verden for, siger Hardy Christensen, formand for bager- og konditormestrene i Danmark.

Kritikken bakkes op af formanden for Danske Slagtermestre, Leif Wilson Laustsen.

- Hvis vi skal vise hr. og fru Danmark og ikke mindst deres børn, der skal tage over efter os, at det er fedt at være kok, slagter eller bager, så skal de have nogle forbilleder. Og Mad X ville jo være et oplagt sted at få promoveret flere af dem, siger Leif Wilson Laustsen.

Ole Wehlast, formand Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet (NNF), er enig i kritikken fra de to brancheforeninger.

- I arbejdsgruppen bag MadX var både brancheforeningerne og NNF repræsenteret. Og når bestyrelsen så udpeges, er der ikke en eneste repræsentant fra fødevareprodeucenterne med. Det undrer mig virkelig, siger Ole Wehlast.

Fie Hansen-Hoeck forstår ikke kritikken.

- Jeg synes, vi har sammensat en meget kvalificeret og i øvrigt bredt repræsenteret bestyrelse. Og så synes jeg i øvrigt, at man skulle se tiden an og lad os komme i gang med at arbejde, inden man kritiserer os, siger hun.

sj sn.dk
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?