21. april 2021
Den Japanske Forening i Danmark har samlet ind til ofrene for den omfattende katastrofe. Indsamlingen var planlagt til at slutte 30. april, hvor der i alt var sat 261.437,50 kroner ind på kontoen.
Den Japanske Forening i Danmark har samlet ind til ofrene for den omfattende katastrofe. Indsamlingen var planlagt til at slutte 30. april, hvor der i alt var sat 261.437,50 kroner ind på kontoen.
Foto: Kazuhiro Nogi /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forening sender kvart mio. til Japan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forening sender kvart mio. til Japan
Opdateret 04. maj 2011 kl. 10:56
Sjælland - 03. maj 2011 kl. 04:00
Af Michael Degn Christensen
Hillerød: Siden det voldsomme jordskælv ramte Japan den 11. marts, har Den Japanske Forening i Danmark samlet ind til ofrene for den omfattende katastrofe. Indsamlingen var planlagt til at slutte 30. april, hvor der i alt var sat 261.437,50 kroner ind på kontoen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi synes, det er meget flot, og vi er stolte over, at der er kommet så mange penge ind, siger Kazuko Mayer, der er formand for foreningen.

Hun bor selv i Hillerød, men støtten er kommet fra hele landet. Både fra virksomheder, privatpersoner og sportsfolk med tilknytning til Japan, fortæller Kazuko Mayer. Røde Kors i Japan får nu ansvaret for at fordele pengene til ofrene for jordskælv, tsunami og strålingsfare i den omfattende katastrofe. I Dansk Røde Kors mener fundraising-chef Kenneth Øhrberg også, at foreningen, der tæller mellem 500 og 600 medlemmer, har gjort et godt stykke arbejde.

- Dansk Røde Kors har i samme periode samlet cirka tre millioner kroner ind, så jeg synes, at det er et flot beløb, de har samlet ind, siger Kenneth Øhrberg.

Indsatsen i Japan har på mange måder været anderledes end de seneste store naturkatastrofer, som eksempelvis jordskælvet i Haiti og oversvømmelserne i Pakistan. Det skyldes, at Japan er et højtudviklet samfund, som derfor også har et godt katastrofeberedskab.

- I Japan supplerer vi, og vi gearer indsatsen efter behovets størrelse, siger Kenneth Øhrberg.

Til sammenligning har Dansk Røde Kors samlet omkring en tiendedel ind, i forhold til hvad der blev samlet ind til ofrene på Haiti.
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?