25. oktober 2021
Den Japanske Forening i Danmark har samlet ind til ofrene for den omfattende katastrofe. Indsamlingen var planlagt til at slutte 30. april, hvor der i alt var sat 261.437,50 kroner ind på kontoen.
Den Japanske Forening i Danmark har samlet ind til ofrene for den omfattende katastrofe. Indsamlingen var planlagt til at slutte 30. april, hvor der i alt var sat 261.437,50 kroner ind på kontoen.
Foto: Kazuhiro Nogi /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forening sender kvart mio. til Japan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forening sender kvart mio. til Japan
Opdateret 04. maj 2011 kl. 10:56
Sjælland - 03. maj 2011 kl. 04:00
Af Michael Degn Christensen
Hillerød: Siden det voldsomme jordskælv ramte Japan den 11. marts, har Den Japanske Forening i Danmark samlet ind til ofrene for den omfattende katastrofe. Indsamlingen var planlagt til at slutte 30. april, hvor der i alt var sat 261.437,50 kroner ind på kontoen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi synes, det er meget flot, og vi er stolte over, at der er kommet så mange penge ind, siger Kazuko Mayer, der er formand for foreningen.

Hun bor selv i Hillerød, men støtten er kommet fra hele landet. Både fra virksomheder, privatpersoner og sportsfolk med tilknytning til Japan, fortæller Kazuko Mayer. Røde Kors i Japan får nu ansvaret for at fordele pengene til ofrene for jordskælv, tsunami og strålingsfare i den omfattende katastrofe. I Dansk Røde Kors mener fundraising-chef Kenneth Øhrberg også, at foreningen, der tæller mellem 500 og 600 medlemmer, har gjort et godt stykke arbejde.

- Dansk Røde Kors har i samme periode samlet cirka tre millioner kroner ind, så jeg synes, at det er et flot beløb, de har samlet ind, siger Kenneth Øhrberg.

Indsatsen i Japan har på mange måder været anderledes end de seneste store naturkatastrofer, som eksempelvis jordskælvet i Haiti og oversvømmelserne i Pakistan. Det skyldes, at Japan er et højtudviklet samfund, som derfor også har et godt katastrofeberedskab.

- I Japan supplerer vi, og vi gearer indsatsen efter behovets størrelse, siger Kenneth Øhrberg.

Til sammenligning har Dansk Røde Kors samlet omkring en tiendedel ind, i forhold til hvad der blev samlet ind til ofrene på Haiti.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?