18. juli 2019
S-tog på Kystbanen? Det er et spørgsmål, som bliver overvejet.
S-tog på Kystbanen? Det er et spørgsmål, som bliver overvejet.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-tog på Kystbanen og til Roskilde tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-tog på Kystbanen og til Roskilde tættere på
Opdateret 05. maj 2011 kl. 08:37
Sjælland - 03. maj 2011 kl. 04:01
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
I løbet af få uger vil en ekspertgruppe under Trafikstyrelsen komme med helt nye beregninger af mulighederne for at omdanne Kystbanen fra København til Helsingør til en S-togslinje samt mulighederne for at forlænge S-togsnettet fra Høje-Tåstrup til Roskilde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Det kom frem mandag i Odense under Transportministeriets store årlige konference Transportens Dag. Her fremlagde en embedsmand fra Trafikstyrelsen de foreløbige perspektiver for at udvide S-togsnettet til de to nøglestrækninger.

En sådan omlægning alene på Kystbanen vil koste omkring 1,8 milliarder kroner, men der vil ifølge de foreløbige beregninger betyde en samfundsøkonomisk gevinst på 3,8 procent med en toggang som i dag. Hvis man derimod benyttede lejligheden til at indføre ti minutters drift på Kystbanen, så vil den samfundsøkonomiske gevinst være på 7,8 procent.

I Helsingør Kommune hilser man det nye fokus på S-tog velkomment.

- Jeg synes det lyder meget interessant, særligt hvis man benyttede lejligheden til at indføre ti-minutters drift. For vi får et stort transportbehov, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen(V). Han håber i øvrigt, at en S-togs-omlægning bliver tænkt sammen med en HH-Forbindelse og en ny Ring 5.