23. februar 2020
Campisterne Inger og Brian Nielsen fra Dalby fik hurtigt filmen om strandskaden ind på mobilen, mens Faxe Bugtens journalist Thorkild Svane Kraft (th) ikke kunne modtage filmen. Til venstre for ham ses Marie Staun fra Friluftsrådet.
gallery icon

Se billedserie

Campisterne Inger og Brian Nielsen fra Dalby fik hurtigt filmen om strandskaden ind på mobilen, mens Faxe Bugtens journalist Thorkild Svane Kraft (th) ikke kunne modtage filmen. Til venstre for ham ses Marie Staun fra Friluftsrådet.
Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se gratis naturfilm på vandreturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se gratis naturfilm på vandreturen
Faxe - 18. april 2011 kl. 11:37
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Feddet: Vidste du, at der stadig kan fanges ål i Præstø Fjord. Eller at strandskaden, som den eneste vadefugl, fodrer sine unger indtil de er flyvefærdige. Med mobilen i lommen kan man nu blive klogere ude i naturen.

"Put Danmark i Lommen" hedder den sidste nye naturoplevelse ved Feddet Camping og langs Præstø Fjord, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Den består af nogle korte filmklip af cirka et minuts varighed, som kan ses på næsten alle mobiltelefoner, og det er helt gratis.

- Jeg har med hjælp fra naturvejleder Sara Gelskov lavet 20 film i alt til Præstø Fjord. Man skal selv begive sig ud i naturen for at opleve den. Når man har hentet filmklippene, så kan man tage dem med hjem og sende dem videre til andre, forklarer journalist Lærke Morell fra Ankh Media.

Der kører én film pr. årstid ved hver af de fem informationstavler.

- Nu er senderne etableret, og de lokale kommuner har forpligtet sig til at køre projektet videre i 2012 og 2013. Udgiften vil fremover være at lave nye film, siger Jesper Pørksen fra Østdansk Turisme under Region Sjælland.
Solceller
Baron Ivan Reedtz-Thott ejer Feddet, hvor der både går økologisk højlandskvæg og køres ræs på elektriske motorcykler.

Og det er lige efter hans hoved, at informationsstanderen ved Fed Havn er forsynet med et 50 watts solcellepanel, som oplader fire nedgravede batterier, der driver Bluetooth-senderen.

Læs også DAGBLADET og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk