21. april 2021
Kronprinsparret med tvillingerne prinsesse Josefine Sofia Ivalo Mathilda (tv) og prins Vincent Frederik Minik Alexander (th) i armene, mens dronning Margrethe og prins Henrik kigger nærmere på de nydøbte. I forgrunden, prins Christian og prinsesse Isabella.
gallery icon

Se billedserie

Kronprinsparret med tvillingerne prinsesse Josefine Sofia Ivalo Mathilda (tv) og prins Vincent Frederik Minik Alexander (th) i armene, mens dronning Margrethe og prins Henrik kigger nærmere på de nydøbte. I forgrunden, prins Christian og prinsesse Isabella.
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2011)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prins Vincent og prinsesse Josephine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Vincent og prinsesse Josephine
Opdateret 15. april 2011 kl. 06:49
De kongelige - 14. april 2011 kl. 15:54
Af Camilla Pedersen/Ritzau
Kronprinsparrets søn er døbt Vincent Frederik Minik Alexander, mens prinsessen fik navnet Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

Det afslørede kronprinsparret torsdag eftermiddag ved barnedåben i Holmens Kirke i København, og overraskede dermed igen bookmakere og navneforskere, hvoraf kun få havde gættet i den retning.

Dagens hovedpersoner gjorde deres entré i Holmens Kirke på mors og fars arme ledsaget af storebror Christian og storesøster Isabella.
Begge tvillinger så ud til at have spist godt - især Josephine - siden de i januar sidst blev vist frem for offentligheden på vej hjem fra Rigshospitalet.
De holdt sig vågne og nysgerrige under dele af gudstjenesten, dog måtte far kronprins Frederik træde til med en sut til den lille prins Vincent, der undervejs blev en smule utilfreds.

De to storesøskende havde fået førsteparket til barnedåben på hver sin lille stol ved siden af far, mor og tvillingerne, og herfra kunne både Christian og Isabella se deres snit til at ae lillesøster og lillebror kærligt under gudstjenesten.

Kongehusets problemer med at fremskaffe en ekstra dåbskjole til tvillingdåben viste sig at være blevet løst af dronning Margrethe selv.
Under en gennemgang af genstande, som har været gemt væk siden dronning Ingrids død, fandt dronning Margrethe for nylig en kjole og en hue, som den lille Josephine bar ved barnedåben.
Kjolen har ikke tidligere været brugt. Prins Vincent bar den dåbskjole, som de seneste årtier har været brugt i kongehuset.

Kronprinsparret er kendt for at have let til tårer under begivenheder som bryllup og barnedåb, men denne gang havde parret rigeligt med at holde styr på tvillingerne og deres storesøskende.
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?