25. maj 2019
Niels Stærup er en af den voksende skare af danskere, der vælger at købe sommerhus i Sverige. Her ses han dog ved hjemmet i Hørsholm.
Niels Stærup er en af den voksende skare af danskere, der vælger at købe sommerhus i Sverige. Her ses han dog ved hjemmet i Hørsholm.
Foto: Thomas Arnbo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere køber sommerhus i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere køber sommerhus i Sverige
Sjælland - 09. april 2011 kl. 04:00
Af Michael Degn Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Nordsjælland: Svensk skovidyl og fossende elve trækker i stigende grad danskere over sundet, når der skal investeres i sommerhus. Særligt i løbet af de seneste ti er det gået stærk, viser en opgørelse fra interesseorganisationen Danske Torpare.

Foreningen hjælper og rådgiver danskere med fritidshus i Sverige og i løbet af de seneste ti år er medlemstallet firdoblet fra 2400 i 2000 til de nuværende cirka 10.500 medlemmer. Langt størstedelen af medlemmerne kommer fra Nordsjælland og resten af hovedstadsregionen.

- Mange har fået øjnene op for, hvor meget mere ejendom, natur og frihed, man får for pengene i Sverige, siger Lars Arent, der er sekretariatschef i Danske Torpare.

Foreningen følger udviklingen løbende, og ifølge sekretariatschefen viser de svenske statistikker, at der i 2010 var 11.509 danskere, der ejede sommerhus i Sverige. Danske Torpare tegner sig dermed for størstedelen af danskere, der køber hus i Sverige.

I 2006 blev der ifølge Realkreditrådet solgt 6822 sommerhuse i Danmark, hvilket sidste år var faldet til 4433. I samme periode er foreningens medlemstal steget markant og har trods krisen de seneste par år formået at holde et stabilt medlemstal. Udviklingen er derfor hjulpet på vej af både friværdi og en lav svensk kurs, men det helt afgørende er forskellen på sommerhusmarkederne.

- Sommerhuspriserne i Danmark har jo været meget opskruede, men den grundlæggende forskel er, hvor meget mere plads man får i Sverige, siger Lars Arent.