13. december 2019
Den tidligere indehaver af Café Vanilla, Murat Kitir, siger nu til DAGBLADET, at han i årevis har smurt Tommy Kamp med gratis mad og drikke for flere hundrede tusinde kroner.
Den tidligere indehaver af Café Vanilla, Murat Kitir, siger nu til DAGBLADET, at han i årevis har smurt Tommy Kamp med gratis mad og drikke for flere hundrede tusinde kroner.
Foto: Bjørn Armbjørn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Caféejer: Jeg bestak Tommy Kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Caféejer: Jeg bestak Tommy Kamp
Opdateret 19. april 2011 kl. 12:16
Køge - 31. marts 2011 kl. 13:30
Af Jens Villemoes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Køge: Den tidligere ejer af Café Vanilla i Køge, Murat Kitir, siger, at han i årevis betalt bestikkelse i håb om at sikre sig den lukrative udeservering på Torvet.

Murat Kitir fortæller, at han i årevis har givet gratis mad og drikke for op mod én million kroner til Socialdemokraternes partiformand i Køge Tommy Kamp. Idéen til det arrangement kom fra Tommy Kamp selv, siger Murat Kitir til DAGBLADET.

- Han kom ind på Vanilla en sommerdag i 2007 og spurgte, om jeg havde lyst til at få udeservering på Torvet. Til gengæld skulle jeg bare give ham lidt gratis mad og drikke. Han ville hjælpe mig, og så skulle jeg hjælpe ham, siger Murat Kitir.

Flere kilder med kendskab til Vanilla, har over for DAGBLADET bekræftet, at Tommy Kamp blandt andet var glad for Amarone vin til 5-600 kroner flasken, og han aldrig betalte for hverken sig selv eller sine gæster.
arrow Læs også: S-politikere frygtede at blive set på café
Kamp afviser alt
Det er rent opspind, siger Tommy Kamp, der afviser at have modtaget bestikkelse.

- Han er bindehamrende gal. Jeg har i tidens løb hjulpet lidt med at formulere en ansøgning, men jeg har aldrig talt hans sag over for nogen embedsmænd eller udvalgsmedlemmer. Jeg har da fået lidt gratis kaffe og kage, men det er der jo mange mennesker, der har fået, og det er mig bekendt ikke ulovligt, siger Tommy Kamp.
Professor: Ikke strafbart
Ifølge juraprofessor ved Aalborg Universitet Lars Bo Langsted er der da heller ikke tale om bestikkelse i strafbar forstand.

- Normalt er bestikkelse noget, der sker, hvis nogen bliver betalt for at varetage andres interesser, når en er ansat i det offentlige eller en privat virksomhed. I det her tilfælde kan man sammenligne det med lobbyisme. En caféejer må gerne give fri mad og gaver for at holde sig på god fod med nogen, som har generel indflydelse på, hvad der sker i byen. Modtageren af disse gaver skal selvfølgelig opgive værdien af dem til Skat, siger Lars Bo Langsted.
arrow Cafe-ejere uventet løsladt
01. april 2011 kl. 17:02 Opdateret: kl. 12:17
arrow Café-afsløringer udløser mediestorm
01. april 2011 kl. 14:07 Opdateret: kl. 12:19
arrow Café-personale følte sig misbrugt af Kamp
01. april 2011 kl. 13:56 Opdateret: kl. 12:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk