15. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprørere skal hjælpe Libyen til demokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprørere skal hjælpe Libyen til demokrati
Libyens opposition skal hjælpe landet mod demokrati. Gaddafi bør straks gå af, siger Cameron og Sarkozy.
Verden - 28. marts 2011 kl. 17:32
Af Ritzau
Tilhængere af den libyske leder, Muammar Gaddafi, bør vende ryggen til ham "inden det er for sent", lyder det i en fælles erklæring fra den britiske premierminister, David Cameron, og den franske præsident, Nicolas Sarkozy.

- Gaddafi må træde tilbage omgående, lyder det i erklæringen.

- Vi opfordrer alle hans støtter til at droppe ham, inden det er for sent, tilføjer Sarkozy og Cameron.

De beder samtidig alle libyere, der er imod obersten, om at tage del i en politisk proces, der skal bane vej for hans afgang.

- Vi opfordrer alle libyere der mener, at Gaddafi fører Libyen ud i en katastrofe, til at tage initiativet nu og organisere en overgangsproces, siger Sarkozy og Cameron.

De tilføjer, at de forestiller sig deltagelse fra blandt andet det nationale overgangsråd, som oprørerne har dannet i den østlige by Benghazi, samt ledere fra civilsamfundet.

Den fælles udtalelse kommer dagen inden en international konference om Libyen for at drøfte "en bedre fremtid for Libyens folk".

Udenrigsministre fra mere end 35 lande har meldt deres ankomst til konferencen i London tirsdag. Også Nato, FN, Den Arabiske Liga og Den Arabiske Union ventes at deltage i stormødet.
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?