22. oktober 2021
Gigantiske vindmøller nord for Turebyholm og syd for Køge. Det kan snart blive en realitet. Først skal sagen dog undersøges for virkningerne på miljøet og naboerne skal høres.
Gigantiske vindmøller nord for Turebyholm og syd for Køge. Det kan snart blive en realitet. Først skal sagen dog undersøges for virkningerne på miljøet og naboerne skal høres.
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 8-9 gigant-vindmøller på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8-9 gigant-vindmøller på vej
Opdateret 30. marts 2011 kl. 07:30
Faxe - 28. marts 2011 kl. 07:29
Af Allan Grasberger
Vindenergi: 8-9 vindmøller af 130-150 meters højde er på vej i Faxe Kommune. Det er Bregentved Gods og Alslevgård som ansøger, fordi deres jord i kommuneplanen er egnet til de gigantiske vindmøller, skriver Sjællandske.

- Når vi nu har en stor flade, hvor det er muligt, så føler vi os også forpligtet til at gøre noget. Hvis vi skal nå 2050-målet, så har vi en pligt.

Sådan begrunder Bregentveds godsforvalter, Anders Dolmer, at Bregentved Gods arbejder på at opsætte 5-6 kæmpevindmøller umiddelbart nord for Turebyholm i den nordlige del af Faxe Kommune op mod Køge og Stevns Kommuner.

Godset går efter at opstille enten fem vindmøller, der hver har en totalthøjde på 150 meter, eller seks møller med en højde på 120 meter.

Der er ikke mange fritliggende boliger i nærheden, og tættest på er Algestrup i Køge Kommune. Den ligger 1,5 kilometer fra vindmølle-området. Ifølge Anders Dolmer vil der ikke være støj eller skyggegener ved møllerne, men de vil naturligvis kunne ses. Længere øst på umiddelbart syd for Karise, har Carsten Boserup søgt om at opstille tre vindmøller af 130 meters højde. Han ejer Alslevgård, og lejer jord og adgangsforhold ud til European Wind Farms A/S, som altså er dem, der ønsker at stille vindmøller op lige der. Ligesom Bregentved Gods er Casper Boserup for vindmøller.

Læs også DAGBLADET og Sjællandske.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk