25. oktober 2021
Billede
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - De kalder os helte og nu er vi affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- De kalder os helte og nu er vi affald
Opdateret 03. marts 2011 kl. 10:04
Roskilde - 01. marts 2011 kl. 14:14
Af Helle Eriksen
Roskilde: 31-årige Morten Pedersen er skuffet og trist, efter at Roskilde Kommune midt i februar gav ham afslag på revalidering. I 2009 fik han konstateret post traumatisk stress syndrom som følge af hans udsendelse som soldat i Afghanistan. Sygdommen gør det svært for ham at være sammen med mange mennesker ad gangen, og det har gjort det umuligt for ham at varetage et job det seneste halvandet år.
arrow Læs også: Soldaterhjælp: Kommunen gør som den vil

I 2010 fik han imidlertid hjælp fra en mentor, der hjalp ham på benene igen, og sammen fandt de en praktikplads som pædagogmedhjælper i en SFO for udsatte børn. Fire måneder i arbejdsprøvningen skulle afklare hans evner, og Roskilde Kommune nåede efterfølgende frem til, at han var rask og nu kan gå ud og tage et job på ordinære vilkår med støtte fra en kontaktperson.

Kommunen begrunder afgørelsen med udtalelsen fra en psykiater om, at Morten Pedersen er i bedring og evalueringen fra SFO'en, der roser ham til skyerne. Selv ryster Morten Pedersen på hovedet, og både han og hans mentor mener, at kommunen har undladt passager i oplysningerne om hans arbejdsevne.

Kommunen begrunder eksempelvis afgørelsen med en udtalelse fra SFO'en om, at de ikke ville have betænkeligheder ved at ansætte Morten Pedersen. En gengivelse som personen bag udtalelsen i januar skrev og gjorde opmærksom på, var forkert. Hun understregede, at hun ikke ville have betænkeligheder ved at ansætte Morten i en lille og for ham genkendelig institution, men at hun ville have betænkeligheder, hvis det drejede sig om en større.

Nu sidder Morten Pedersen tilbage med udsigten til kontanthjælp eller et fuldtidsjob, han ikke mener, han kan klare.

- Jeg kan ikke gå ud og arbejde 37 timer nu. Jeg har været oppe på 25 timer i SFO'en, og det var hårdt, og der fik jeg endda massiv støtte af mentor og kolleger. Kontanthjælp har jeg aldrig været på før. Jeg var så stolt over at bære det danske flag på mine skuldre, da jeg var i krig. Jeg var stolt af vores velfærdssystem, der hjælper folk, men det hjælper ikke en skid. Nu har jeg det mere sådan, at hvis ikke jeg var taget af sted, ville jeg stadig have mit brolæggerjob og tjene mine egne penge i stedet for at skulle tigge mig til dem. De kalder os helte, når vi tager af sted, men når vi kommer hjem, bliver vi behandlet som affald. Sådan har jeg det, siger Morten Pedersen.
arrow Testet til 25 timer - raskmeldt til 37
03. marts 2011 kl. 14:21 Opdateret: kl. 13:07
arrow Kommune afviser at have givet løfte til soldat
01. marts 2011 kl. 14:11 Opdateret: kl. 14:11
arrow Krigsveteran skudt tilbage til nul
28. februar 2011 kl. 13:21 Opdateret: kl. 08:01
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk