18. juli 2019
Christian IV får lov at hvile i fred, efter Roskilde Domsogns menighedsråd har givet afslag på at åbne hans grav. Professor Peter Hvilshøj Andersen tror dog ikke, at sagen slutter med det.
Christian IV får lov at hvile i fred, efter Roskilde Domsogns menighedsråd har givet afslag på at åbne hans grav. Professor Peter Hvilshøj Andersen tror dog ikke, at sagen slutter med det.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsker: Christian IV vil blive gravet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsker: Christian IV vil blive gravet op
Opdateret 22. februar 2011 kl. 09:16
Roskilde - 20. februar 2011 kl. 09:13
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Roskilde: Professor Peter Hvilshøj Andersen må indtil videre skyde en hvid pind efter sin drøm om at opklare, om Christian IV var uægte søn af Tycho Brahe, skriver DAGBLADET Roskilde.

Roskilde Domsogns menighedsråd har givet afslag på hans ansøgning om at grave Christian IV, Frederik II, dronning Sophie og prins Hans af Holsten op for at tage dna-prøver af dem.

- Vi har enstemmigt vedtaget, at vi tilslutter os domprovstens indstilling, som er, at vi ikke kan gå med til det, og vi lægger vægt på gravfreden, siger Lis M. Frederiksen, formand for Roskilde Domsogns menighedsråd.

Eftersom domsognet er begravelsesmyndighed for de fire kongegrave, ender sagen foreløbigt med afslaget.

Ansøgeren Peter Hvilshøj Andersen ved ikke endnu, hvad han nu vil gøre, men han opgiver ikke tanken om at undersøge kongegravene i domkirken.

- De bliver gravet op, uanset om det så bliver om 20 eller 30 år. Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at det sker så tidligt som muligt, siger Peter Hvilshøj Andersen.

- Jeg tror, at der på et tidspunkt kommer pres på fra international side. Jeg håber for Danmark, at der sker noget så hurtigt som muligt, før det udvikler sig til en international affære, siger han.
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk