18. december 2017
Den farlige dværgbændelorm, som mest er kendt fra ræve, er nu også fundet hos en kat i Nordsjælland. Det skriver Jyllands-Posten. Hidtil har ormen kun været påvist i tre ræve fra Københavns-området for cirka ti år siden.

Modelfoto
Den farlige dværgbændelorm, som mest er kendt fra ræve, er nu også fundet hos en kat i Nordsjælland. Det skriver Jyllands-Posten. Hidtil har ormen kun været påvist i tre ræve fra Københavns-området for cirka ti år siden. Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farlig bændelorm fundet i kat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farlig bændelorm fundet i kat
Opdateret 01. februar 2011 kl. 16:08
Sjælland - 31. januar 2011 kl. 12:10
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Nordsjælland: Den farlige dværgbændelorm, som mest er kendt fra ræve, er nu også fundet hos en kat i Nordsjælland. Det skriver Jyllands-Posten. Hidtil har ormen kun været påvist i tre ræve fra Københavns-området for cirka ti år siden.

Bændelormen kan skade leveren hos mennesker, som i sidste ende kan dø af sygdommen. Fundet af dværgbændelormen har fået DTU Veterinærinstituttet til i samarbejde med Københavns Universitet at iværksætte en undersøgelse af nordsjællandske katte og mårhunde, der bliver skudt eller trafikdræbt. Man frygter, at ormen spredes med især mårhundene.

Der er ikke kendte eksempler på, at danskere er blevet smittet med dværgbændelormen, der minder meget om leverkræft. Mennesker kan få æg fra ormen i sig ved at spise frugt eller grøntsager, der er forurenet med afføring eller ved tæt kontakt med smittede dyr, som kan have æg i pelsen. Er man først smittet, kan sygdommen højst holdes i skak.

Dværgbændelormen blev fundet i afføring fra en kat på et tysk laboratorium og ligger allerede et par år tilbage.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.