27. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brygmester vil lave Bock-øl i Blangslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brygmester vil lave Bock-øl i Blangslev
Opdateret 31. januar 2011 kl. 22:43
Næstved - 31. januar 2011 kl. 06:00
Af Jan Jensen
Vennerne troede, at Mogens Damm havde drukket, da han fortalte om sine planer. I 2006 åbnede gårdejeren fra Blangslev et mikrobryggeri Sønderjylland.

- Bygningen var jo som skabt til et bryggeri, men de fik ret. Jeg var en kamikazepilot. Der var kun seks kilometer til den tyske grænse og de billige øl, siger Mogens Damm.

Brygmesteren besidder en stor portion selvironi, og humøret er højt selvom drømmen med Bov Bryg brast. Bryggeriet er lukket, men den gode idé er velbevaret, og den skal genoplives.
Tæt på grænsen
60-årige Mogens Damm er blevet klogere. Ganske vist var forholdende store og alt tip-top i Sønderjylland, men tysker-øllet var for tæt på.

- Hvis man skal overleve i den store bryggeri-revival, så kræver det at man holder sig til mikrobryggeri. Jeg vil lave et besøgssted, og beliggenheden er meget bedre i Blangslev, siger Mogens Damm, der har knap 700 kvadratmeter under tag.
Boch-øl og whisky
Han er kendt for at efterligne tyskernes langtidslageret stærke Boch-øl, der lagres på egetræsfade i tre år inden det tappes på flasker. Smagsoplevelsen er en blanding mellem øl og portvin.

Mogens Damm lettere og smagfuldt øl, og han har også et destilleri til whiskyproduktion. Gårdbutikken får også eget mosteri, hvor folk kan aflevere æbler og få vekslet dem til friskpresset æblemost.

- Jeg håber, at vi kan komme hurtigt i gang, men jeg tør ikke love så meget endnu. Men jeg glæder mig til invitere til smagning i den nye gårdbutik, siger Mogens Damm.
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk