20. januar 2020
Flemmimg Kofod-Svendsen har døbt omkring 900 børn gennem de 35 år, han har været sognepræst i Birkerød. I morgen er sidste højmesse.
Flemmimg Kofod-Svendsen har døbt omkring 900 børn gennem de 35 år, han har været sognepræst i Birkerød. I morgen er sidste højmesse.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kofod-Svendsens sidste dag som præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kofod-Svendsens sidste dag som præst
Opdateret 31. januar 2011 kl. 09:02
Rudersdal - 29. januar 2011 kl. 04:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Med udgangen af januar måned stopper sognepræst Flemming Kofod-Svendsen som præst i Birkerød sogn.

Flemming Kofod-Svendsen har haft sit virke i Birkerød sogn siden 1976 og blev landskendt, da han gik ind i aktiv politik.

Flemming Kofod-Svendsen er barnefødt på Bornholm, hvilket har sat tydelige spor i hans mæle.

Han blev matematisk-naturvidenskabelig student fra Rønne Statsskole i 1962 og cand.theol. fra Københavns Universitet i 1969. Forud for kaldelsen til Birkerød sogn var han i årene 1970-77 generalsekretær for Kristeligt Forbund for Studerende.

I det politiske spor blev Kofod-Svendsen landsformand for Kristeligt Folkeparti i 1979 og havde denne post frem til 1990, hvorefter han, der kom i Folketinget i 1984, blev parlamentarisk leder for partiet i Folketinget frem til 1993. I Folketinget havde han i øvrigt posten som folketingsgruppens politiske ordfører i årene 1988-93. Herudover har Flemming Kofod-Svendsen varetaget formandskaber i en række af folketingets stående udvalg og har været medlem af Udenrigspolitisk Nævn.

Den politiske karrieres kulmination var to perioder som minister. Første gang i september 1987 til juni 1988 som boligminister i statsminister Poul Schlüters firkløver regering og anden gang atter som boligminister, men også som minister for nordisk samarbejde og østersø-spørgsmål i statsminister Poul Nyrup Rasmussens første regering fra januar 1993 til september 1994.

Den første ministerperiode blev afbrudt, da Poul Schlüter efter valget i 1988 ønskede at skifte Kristeligt Folkeparti og Centrumdemokraterne ud som regeringspartnere med Det Radikale Venstre. Den anden ministerperiode blev afbrudt, da Kristeligt Folkeparti ved folketingsvalget i september 1994 mistede repræsentationen i Folketinget. Partiet blev dog atter repræsenteret i Folketinget i perioden 1998-2001, hvor Flemming Kofod-Svendsen atter tog plads i folketingssalen.

I det tredje spor - i organisationsverdenen - har Kofod-Svendsen i perioden 2001-2006 været generalsekretær for ISOBRO, indsamlingsorganisationernes brancheorganisation i NGO-verdenen og har dér ikke mindst qua sine politiske kontakter og sine forhandlingsevner virket for bedre vilkår for disse organisationers arbejde.

Flemming Kofod-Svendsen har i det teologiske spor udvidet sine aktiviteter i de seneste år, idet han er ved at tage en Ph.D grad på Det Teologiske Fakultet med vækkelsesbevægelserne i Danmark fra anden halvdel af 1800-tallet som emne.

Kofod-Svendsen har et omfattende teologisk forfatterskab bag sig. Blandt andet skal nævnes

en afhandling fra 2009 om kristelige ungdomsbevægelser med titlen "Tro til Tiden". Kendt er også hans bog "Døden, sorgen, håbet", som han skrev efter at have mistet sin søn og svigerdatter og to små børnebørn i Tsunamien i Thailand i 2004.

Birkerød Menighedsråd holder reception søndag den 30. januar i Sognegården, efter højmessen, som Flemming Kofod-Svendsen netop denne søndag forretter.