8. august 2020
En 43-årig mand fra Ubberød ved Hørsholm blev i går varetægtsfængslet i 14 dage. Manden har tilknytning til Danmarks Nationale Front og er sigtet for at opbevare af kemikalier til fremstilling af bomber på sin bopæl.
En 43-årig mand fra Ubberød ved Hørsholm blev i går varetægtsfængslet i 14 dage. Manden har tilknytning til Danmarks Nationale Front og er sigtet for at opbevare af kemikalier til fremstilling af bomber på sin bopæl.
Foto: Redox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjælland arnested for højreekstremisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjælland arnested for højreekstremisme
Opdateret 17. januar 2011 kl. 07:32
Rudersdal - 14. januar 2011 kl. 04:01
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Nordsjælland er et hovedkvarter for det højreekstremistiske Damarks Nationale Front. Det vurderer researchkollektivet Redox, som overvåger bevægelser på højrefløjen.

Ifølge Redox er 50-60 personer på Sjælland tilknyttet Damarks Nationale Front, hvoraf 20-25 er aktive medlemmer. Enkelte af disse medlemmer er fra København, men to tredjedele menes at bo i Nordsjælland.
arrow Læs også: Højreekstremist er fængslet i våbensag

- Det er et af de vigtigste steder for dem. De forsøger at organisere sig i Nordsjælland. Det er her, de rekrutterer, her de mødes og her de er bosat, siger talsmand Jonas Jensen fra Redox til Frederiksborg Amts Avis.

Torsdag blev foreningens formodede 43-årige leder varetægtsfængslet i 14 dage, efter at politiet onsdag fandt kemikalier på hans bopæl i Ubberød ved Hørsholm. Politiet mener, at han skulle bruge kemikalierne til at fremstille bomber eller eksplosiver. Men den 43-årige nægtede sig skyldig på det lukkede grundlovsforhør i går.

Redox vurderer, at Danmarks Nationale Front primært aktionerer i udlandet. Herhjemme er aktionerne begrænset til at dele løbesedler ud og sætte klistermærker op. Ifølge Damarks Nationale Fronts egen hjemmeside har foreningen optrådt i blandt andet Hørsholm, Kokkedal, Frederiksværk og ved at hænge bannere op på Helsingør- og Hillerødmotorvejen i 2010.

Hos Nordsjællands Politi bekræfter man, at der bor grupperinger af højreekstremister i regionen.

- Det vil jeg ikke afvise. Jeg tror også, at vi sammen med PET har godt styr på dem. Vi har set, at de har været koncentreret her før. Men det er flere år siden, at vi sidst har haft episoder med højreekstremister, der har skabt større problemer, siger politiinspektør Karl-Erik Agerbo fra Nordsjællands Politi.
arrow Højreekstremist anholdt under ransagning
12. januar 2011 kl. 18:04 Opdateret: kl. 13:01
arrow PET er involveret i ransagning
12. januar 2011 kl. 17:56 Opdateret: kl. 13:02
arrow Bomberyddere hjælper politiet i Hørsholm
12. januar 2011 kl. 16:14 Opdateret: kl. 13:03
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?