25. oktober 2021
Det er ikke mindst gennem de frivillige foreninger, at unge skal lære at få et fornuftigt forhold til forbrug af alkohol.
gallery icon

Se billedserie

Det er ikke mindst gennem de frivillige foreninger, at unge skal lære at få et fornuftigt forhold til forbrug af alkohol.
Foto: Torben Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Papir på alkoholpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Papir på alkoholpolitik
Stevns - 31. december 2010 kl. 06:00
Af Henrik Fisker
Stevns: To stevnske foreninger har nu fået kommunens officielle stempel for, at de har udarbejdet en alkoholpolitik. Folkeoplysningsudvalget opfordrede i efteråret alle folkeoplysende foreninger og aftenskoler til at forholde sig til emnet.

Spejderne i Klintekongens Gruppe var først med en alkoholpolitik. I 2009 opfordrede Det Danske Spejderkorps alle spejdergrupper til at tage stilling og få udarbejdet en alkoholpolitik, og derfor var Klintekongens Gruppe allerede klar i oktober, da Folkeoplysningsudvalget kom med sin opfordring.

Stevns Rideklub - der også har til huse i Store Heddinge - har ligeledes taget stilling. Foreningen fulgte Folkeoplysningsudvalgets opfordring og fik nedfældet en kort og præcis politik. Den fremhæver blandt andet, at klubben ikke vil reklamere for alkoholiske drikke, der skal være et "alkoholvenligt miljø", hvor børn og unges færdes, og klubben vil ikke have salg af alkohol på klubaftener, ved foredrag og ved stævner.

Opfordringen til foreningerne kom efter, at projekt Ansvarlig Udskænkning - der omfatter Stevns og Faxe kommuner - havde iværksat en kampagne for alkoholfrie miljøer eller faste regler for, hvornår der skal serveres alkohol.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk