25. oktober 2021
Udgifterne til hærværk og tyverier har på 15 måneder kostet Nivåhøj 3 dobbelt så meget, som det nu koster at sætte videoovervågning op. Arkivfoto
Udgifterne til hærværk og tyverier har på 15 måneder kostet Nivåhøj 3 dobbelt så meget, som det nu koster at sætte videoovervågning op. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligområde skal overvåges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligområde skal overvåges
Opdateret 11. december 2010 kl. 09:31
Sjælland - 10. december 2010 kl. 04:00
Af Steffen Slot
Hærværk og tyverier har kostet et boligkvarter i Nivå knap 300.000 kroner i de seneste 15 måneder, og nu har boligforeningen mistet tålmodigheden.

Mandag i denne uge fik Nivåhøj 3 som det første boligområde i Nordsjælland en tilladelse til at sætte videoovervågning op udendørs.

- Folk har følt sig utrygge, og derfor har vi valgt at sige, at hovedafdelingen nok skal betale, hvis de vil have overvågning. På den måde fører det ikke til stigninger i huslejen, fortæller økonomichef Erland Germer fra boligforeningen Vibo, der administrerer bebyggelsen.

Med videoovervågningen håber beboerne at kunne skræmme tyvene og hærværksmændene væk. For området har været hårdt ramt, erkender Nordsjællands Politi.

- Vi har kigget på kriminalitetsbilledet i området, og det opfylder lovens betingelser for, at man må sætte overvågning op, konstaterer Henrik Suhr, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?