21. juni 2021
Vordingborgs borgmester, Mikael Smed, kalder det »frustrerende«, at manden bag ferieparken Hjelm Bugt igen og igen kommer med skiftende meldinger om tidsplanen for projektet. Arkivfoto: Jens Wollesen
Vordingborgs borgmester, Mikael Smed, kalder det »frustrerende«, at manden bag ferieparken Hjelm Bugt igen og igen kommer med skiftende meldinger om tidsplanen for projektet. Arkivfoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester opfordrer: Meld nu ud en gang for alle om feriepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmester opfordrer: Meld nu ud en gang for alle om feriepark
Vordingborg - 09. februar 2021 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

Der har efterhånden indfundet sig en vis grad af deja vu over meldingerne fra John Bengt Møller og hans planer for Møns Klint Feriepark ved Hjelm Bugt.

Midt i januar lød hans seneste »prognose«, at den endelige ansøgning vedrørende projektet, som Vordingborg Kommune skal bruge for at komme i gang med et lokalplanforslag, ville lande inden udgangen af januar, og højst en uge senere end det.

Men da denne deadline udløb i går, var der stadig intet indsendt til kommunen, og hos borgmester Mikael Smed er en vis utålmodighed tilsyneladende begyndt at indfinde sig.

- Hvis han mener noget seriøst med det, så kom med den ansøgning, så vi kan begynde at behandle den og finde ud af, hvad der er muligt. Hvis ikke, så meld det ud - også så ejeren af jorden kan få en afklaring. Det er frustrerende, at han (John Bengt Møller, red.) ikke kan gøre op med sig selv, hvad han vil eller ikke vil, siger Mikael Smed.

Konkret mener han ikke, at den manglende ansøgning har nogen betydning for Vordingborg Kommune, som på nuværende tidspunkt ikke har noget arbejde i gang som forberedelse til lokalplanforslaget.

- Det ligger helt og alene hos investoren og hos ejeren af jorden, hvad der skal ske. Vi har haft en idéfase, hvor vi fik mange gode input fra borgerne, og vi arbejder med den turismeplan for Møn, som er nødvendig uanset, om projektet ved Hjelm Bugt bliver til noget eller ej, siger Mikael Smed.

John Bengt Møller selv ville mandag ikke tale direkte med Sjællandske over telefonen, men holdt sig til at sende sine svar på en stribe spørgsmål via sms.

Herunder udtalte han blandt andet, at man planlægger at forhandle med Vordingborg Kommune om en »revideret tidsplan« i denne uge:

- Vi vil søge om en ny tidsplan for behandling af vores ansøgning. Vi håber at vores ansøgning kan blive behandlet af den nuværende administration, skriver han.

Hvem »vi« er i denne sammenhæng er svært at greje, da de hidtidige samarbejdspartner løbende inden for den seneste halvanden måneds tid har oplyst til blandt andet netmediet Ejendomswatch.dk, at de ikke længere arbejder på projektet. Det gælder rådgivningsfirmaet Niras, arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen og bygherrerådgiveren Sticam.

Fra sidstnævntes side har direktør Karol Marcinkowski så sent som i sidste uge oplyst til Ejendomswatch, at Sticam ikke arbejder på projektet, og at han ikke har haft kontakt til John Bengt Møller siden før jul.

Denne udtalelse vil John Bengt Møller ikke kommentere overfor Sjællandske. Han oplyser tværtimod, at han talte med Karol Marcinkowsi for et par uger siden.

På et opfølgende spørgsmål om, hvem der skal forhandle på hans vegne og indsende indsøgningen, hvis ingen af de ovennævnte arbejder på projektet længere, svarer han, »Vores faste aftale med KM er stadig aktiv«, uden yderligere uddybning.

Hans udmelding om, at han håber, at ansøgningen »kan blive behandlet af den nuværende administration« i Vordingborg Kommune lyder umiddelbart som om, han nu mener, der kan være et langvarigt sagsforløb i vente - måske et der varer året ud og går forbi kommunalvalget til november.

- Vores interne tidsplan er at indlevere vores ansøgning i denne måned. Vi håber at VK (Vordingborg Kommune, red.) kan justere deres sagsbehandling, således vor oprindelige tidsplan 31.07.21 kan opfyldes, skriver han som opfølgning på denne udtalelse, og da Sjællandske beder om en uddybning af dette, lyder svaret:

- Jeg kan naturligvis ikke udtale mig om VKs sagsbehandlingsproces, men vi håber, at projektet er tilstrækkeligt interessant, således at 6 ugers forsinkelse, under de nuværende omstændigheder, kan accepteres og tilpasses den nuværende tidsplan.

Mens John Bengt Møller altså nu for fjerde gang har misset sin egen deadline i forhold til ansøgningen til Vordingborg Kommune, står både kommunen og de mange borgere, der interesseret sig for sagen, tilbage uden at vide, om der reelt er et projekt på vej fra hans side - eller om det er et rent luftspejl.

Det betyder blandt andet, at polikerne risikerer at gå ind i den kommende valgkamp uden en afklaring om projektet, hvilket dog ikke personligt bekymrer Mikael Smed:

- Hvis der ikke kommer en afklaring, så bliver det svært for nogen som helst politikere at svare på spørgsmål om det, siger han.

Sjællandske har været i kontakt med ejeren af den grund på Lindegårdsvej, der er omdrejningspunktet for ferieparkprojektet for at høre, hvordan han forholder sig til den nyeste forsinkelse. Han ønsker dog ikke at udtale sig til avisen på nuværende tidspunkt.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk