20. juni 2019
Mødet fandt sted hos Panorama på Rugvænget mellem flasker med rengøringsmidler og mopper.
gallery icon

Se billedserie

Mødet fandt sted hos Panorama på Rugvænget mellem flasker med rengøringsmidler og mopper.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Vi har et job til dem, men de vil ikke have det«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Vi har et job til dem, men de vil ikke have det«
Opdateret 28. maj 2015 kl. 10:44
Taastrup - 19. marts 2015 kl. 13:58
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var et helt aktuelt emne, der blev diskuteret, da Venstres formand Lars Løkke Rasmussen onsdag besøgte virksomheden Panorama på Rugvænget i Taastrup.

Direktør Morten Broager startede virksomheden for 20 år siden og det er ejendomsservice i forskellige former, for eksempel rengøring og gartnerarbejde, den leverer. Morten Broager fortalte, at det trods den store ledighed ikke er nemt at rekruttere medarbejdere.

arrow Læs også: Støjberg: Bager og direktør har ingen grund til at lyve

- Selvom de ledige er forpligtet til at tage et job, sker det meget ofte at de siger nej, når de finder ud af, at de kun kan tjene 1000 kroner mere ved at arbejde end ved at modtage overførselsindkomst, sagde Morten Broager ved besøget.

Han har et samarbejde med den private aktør 'Markman Rekruttering og Genplacering', som blandt andet har Høje-Taastrups jobcenter som kunde.

- Hos Markman hjælper de med at finde de kandidater, der kunne være interessante for os at ansætte, men kun de færreste er interesseret i at få et job hos os. Dagpengemodtagere er de sværeste, for de vil kun arbejde med det, de er uddannet til. Men det er i det hele taget svært at finde nogen, der vil arbejde. Jeg bliver fx spurgt 'Er du klar over, hvad det koster at komme herop med tog?', hvis jeg tilbyder en ansættelse i vores afdeling i Hillerød. Det betyder, at vi spilder vores tid og det er ærgerligt, for vi har et job til dem, men de vil ikke have det, sagde Morten Broager.

For Lars Løkke Rasmussen understøttede Morten Broagers fortælling det synspunkt, som partiet i øjeblikket lufter, at kontanthjælpen er for høj, og at den blokerer for, at ledige kommer i job, fordi de kan få næsten det samme udbetalt på kontanthjælp.

- Når ledige danskere hellere vil være på kontanthjælp frem for at gøre rent eller skovle sne, så bliver vi nødt til at sikre, at det i langt højere grad kan betale sig at arbejde. I dag skal den ene i et kontanthjælpspar med to børn finde et job til over 35.000 kroner for at familien får 1.100 kroner eller mere til rådighed om måneden. Det svarer til godt seks kroner i timen, og det tror jeg ærlig talt ikke er nok motivation for at lægge kontanthjælpen på hylden og i stedet finde et arbejde, sagde Lars Løkke Rasmussen.

arrow Jagtet af pressen: - Det var meget voldsomt
29. maj 2015 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:29
arrow DA: Løkkes kontanthjælpsanekdote går op med deltid
28. maj 2015 kl. 19:08 Opdateret: kl. 19:22
arrow Løkke: Gevinsten ved at arbejde skal være større
28. maj 2015 kl. 16:34 Opdateret: kl. 16:36

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk