19. januar 2018
Midt på rattet i Zenvos superbiler sidder et Zenvo-emblem, men under testen af en airbag ramte emblemet en ansat i hovedet, så han fik slået tænder ud.
Midt på rattet i Zenvos superbiler sidder et Zenvo-emblem, men under testen af en airbag ramte emblemet en ansat i hovedet, så han fik slået tænder ud.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Zenvo idømt bøde - test af superbil gik galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Zenvo idømt bøde - test af superbil gik galt
Opdateret 10. august 2017 kl. 12:54
Vordingborg - 09. august 2017 kl. 05:52
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gik helt galt, da superbil-producenten Zenvo i Præstø skulle teste airbaggen til en ny bil.

Emblemet på bilens rat blev nemlig ikke siddende, da airbaggen foldede sig ud. I stedet blev det slynget gennem luften med voldsom kraft og ramte en ansat i hovedet, så vedkommende mistede en tand og fik slået flere tænder løse.

Ulykken fandt sted sidste år i august, men først nu er firmaet blevet idømt en bøde ved retten i Næstved.

I alt 60.000 kroner skal superbil-firmaet betale for ikke at have afskærmet godt nok under testen.

- Det er en bøde helt efter praksis. Det, der er lagt vægt på rettens side, er, at det var en test, som firmaet ikke havde lavet før, forklarer specialanklager Maria Jepsen.

- Man har som arbejdsplads ansvaret for at være særlig opmærksom, når det er en test, der ikke er lavet før. Der er strenge krav til, at sikkerheden er i orden, forklarer specialanklageren fra anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den ansatte er ingeniør på bilfabrikken i Præstø, og han stod for at skulle optage airbag-testen med et high speed-kamera, mens han stod ved siden af bilen. Men døråbningen var under optagelsen ikke afskærmet for at forhindre, at der kunne flyve dele ud af bilens airbag. I anklageskriftet lagde man vægt på, at det »frembød særlig fare med en alvorlig personskade til følge«.

- Repræsentanterne fra firmaet forklarede i retten, at de mente, de havde taget de nødvendige hensyn, forklarer specialanklageren.

Opdateret 10. august: I en tidligere udgave af denne artikel skrev vi, at den ansatte ikke søgte erstatning i forbindelse med retssagen. Firmaet har dog allerede fuldt dækket alle den ansattes omkostninger i forbindelse med tandskaderne. Sjællandske beklager misforståelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk