21. september 2019
Københavnsvej er den helt store indfaldsvej til Vordingborg, men den er et gråt og trist bekendskab. Det skal Realdania-millionerne være med til at ændre på. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Københavnsvej er den helt store indfaldsvej til Vordingborg, men den er et gråt og trist bekendskab. Det skal Realdania-millionerne være med til at ændre på. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vordingborgs bymidte skal gøres lækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vordingborgs bymidte skal gøres lækker
Opdateret 01. marts 2019 kl. 10:37
Vordingborg - 01. marts 2019 kl. 10:22
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ingen hemmelighed, at Vordingborg by slås med dårlig skiltning, usammenhængende p-pladser og manglende forbindelse mellem Algade og byens dagligvarebutikker for blot at nævne nogle eksempler.

Men det skal der laves om på. Onsdag aften besluttede politikerne at sende en ansøgning til Realdania for at få støtte til at forskønne Vordingborg bymidte.

- Den skal gøres lækker, som Michael Larsen (R), udvalgsformand for Plan og Teknik, sagde i byrådssalen

Selve ansøgningen er bygget op omkring tre hovedelementer.

I delprojekt 1 vil man forskønne Københavnsvej med nye træer og buske, bedre belægning og bedre skiltning til området parkeringspladser. Også Voldgade skal have et eftersyn med bedre overgange til Algade.

I delprojekt 2 vil man arbejde sammen med husejere på Algade i forhold til at ombygge mindre butikker til større lejemål, så man kan få lokket større butikskæder til byen.

Delprojekt 3 går ud på at skabe et nyt grønt bytorv i Algade ved at rive en bygning ned. Projektet skal markere den gamle bygrænse for middelalderbyen og lede folk ned mod Åges Grav og videre til kirken.

Vordingborg Kommune har tidligere fået 7,8 millioner kroner fra Realdania til et større byudviklingsprojekt ved stationsområdet i Vordingborg.

- Det foregår i den vestlige ende af byen, og det vil hænge fint sammen med det her projekt, sagde Michael Larsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk