6. august 2020
Færre melder sig ledige på Jobcentret. Foto: Claus Vilhelmsen
Færre melder sig ledige på Jobcentret. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vordingborg går imod resten af landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vordingborg går imod resten af landet
Vordingborg - 06. juli 2020 kl. 06:00
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arbejdsløsheden tog et spring med 6.000 personer på landsplan, da funktionærernes fyringer blev effektueret pr. 1. juli.

Mange funktionærer har nemlig et opsigelsesvarsel på tre måneder.

Men Vordingborg Kommune går imod tendensen i resten af Danmark. Her er der færre arbejdsløse end for en måned siden.

- Fredag den 3. juli er antallet af dagpengemodtagere 989 personer. Det kan vi holde op mod tallet den 3. juni, som var 1.089 personer, altså 100 flere, siger formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse Anders Andersen (S).

Han kalder udviklingen for meget interessant.

- Formentlig skyldes det, at vi har en sammensætning af borgere, hvor der er færre funktionærer. Vi har mange ansat i byggebranchen, og der er ved at være godt gang i den. Tilsyneladende er folk ved at komme tilbage i jobs, mener Anders Andersen.

Færre syge

En markant udløber af coronakrisen er også antallet af mennesker på sygedagpenge. 17. marts, seks dage efter at Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned, var 554 personer på sygedagpenge i Vordingborg Kommune. 3. juli var det tal faldet til 471.

- Folk bliver ikke syge, fordi de bliver derhjemme. Det gælder også almindelig influenza. Børnene smitter heller ikke hinanden i børnehaven, og så er der også færre sygedage til forældrene, forklarer udvalgsformanden.

Kommunens økonomi

Dagpenge udbetales af staten, men det har alligevel stor betydning for kommunens økonomi, hvor mennesker, der er i arbejde.

- Vi følger tallene meget nøje. vi er i en budgetfase, og beskæftigelsen er indikator for, hvor store skatteindtægter, vi får.

- Vi er også nødt til at regulere antallet af beskæftigede i Jobcentret efter, hvor mange arbejdsløse, vi har i kommunen, og der kan også være brug for en større indsats for arbejdsløse, siger Anders Andersen.

Han pointerer, at der faktisk er jobåbninger for øjeblikket.

- F.eks. er der efterspørgsel efter vagter. Det er både på sygehuse, testcentre og andre steder hvor man ikke må komme ind pga. corona, siger Anders Andersen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk