18. august 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vordingborg IF inviterer udsatte ind i fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vordingborg IF inviterer udsatte ind i fællesskabet
Vordingborg - 14. august 2019 kl. 16:01
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Fodbold skal være for alle - også byens udsatte, og Vordingborg IF tager med glæde del i, at omfavne alle typer af fodboldspillere, uanset hvilken bagage de nu må komme med, siger Morten Brandt Jakobsen, formand for Vordingborg IF til Sjællandske.

Anledningen er lanceringen af konceptet Ombold Lokalt, hvor VIF lægger græs til den første åbne træning den 22. august.

Vordingborg IF og Vordingborg Kommune går sammen med OMBOLD og Nordeafonden, om at opbygge et nyskabende, inkluderende og fleksibelt fodboldkoncept, der skal få udsatte, hjemløse og psykisk sårbare fra Vordingborg Kommune og omegn til at træne og spille fodbold på VIF's grønsvær.

- Og vi ser frem til at invitere nye spillere ind i vores fold, som ikke ligner alle os andre. understreger Morten Brandt.

Jesper Berring-Poulsen, formand for Social- og Psykiatri Udvalget i Vordingborg Kommune er glad for, at kommunen er med i samarbejdet.

- Hvis vi skal have udsatte med ind i fællesskaberne, skal vi som kommune have øje for det kæmpe potentiale, der ligger i civilsamfundet og ikke mindst i foreningsidrætten, og det skal vi understøtte, siger formanden.

OMBOLD understøtter gadefodboldfælleskaber for socialt udsatte og hjemløse mennesker, der ikke kan rummes i den etablerede foreningsidræt. Årligt bliver over 1200 hjemløse og udsatte engageret i OMBOLDs stævner og mesterskaber, Asfaltligaen, samt ved de 10 ugentlige åbne træninger i større byer i hele Danmark.

Erfaringerne er, at idrætsfællesskaberne og den fysiske aktivitet har stor positiv effekt på de udsattes spilleres sundhedstilstand, misbrug og sociale netværk.

Det skriver Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk