6. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldssag fra Østmøn har forbindelser til bandemiljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldssag fra Østmøn har forbindelser til bandemiljø
Vordingborg - 03. juli 2020 kl. 14:33
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To mænd, der angiveligt har forbindelser til bandemiljøet i Næstved, men åbenbart også har huseret på Møn, blev fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster.

De to mænd, begge 29 år gamle, nægtede sig skyldige i sigtelserne, som i den Møn-relaterede del omhandlede et voldsforhold på Østmøn.

Sagen stammer fra den 22. juni, hvor de to i forening med tre andre afpressede en mand i Bagsværd, der med en kniv blev truet til at betale 100.000 kroner i »udmeldelsesgebyr« af rockergrupperingen Satudarah, samt en dummebøde på 600.000 kroner. Heraf skulle en del af beløbet faldet samme dag.

Det skete sidst på eftermiddagen, og senere på aftenen var mændene så ankommet til Møn, hvor deres offer - sandsynligvis samme mand, som blev idømt bøderne - blev overfaldet på en adresse på Klintevej.

Gerningsmændene slog ham med en askeskovl og væltede en reol ned over ham, inden de forsvandt fra stedet i en stjålet bil.

Endnu en gerningsmand er ifølge politiet stadig på fri fod, og derfor bad anklager Bente Huus Larsen om lukkede døre ved fredagens grundlovsforhør. Hendes begrundelse - at anklagemyndigheden frygter, at gerningsmændene og deres venner ellers kan påvirke sagens opklaring - fik de to sigtede til at grine, hvilket ikke faldt i god jord hos dommeren.

- I skal ikke sidde og grine. Jeg griner ikke af jer, og I skal heller ikke grine af mig eller anklageren, lød det.

- Vi smiler bare, forsøgte de to sig med.

- Det skal I heller ikke. I sidder bare der og holder jeres mund, indtil I bliver spurgt, kom det kontante svar fra dommeren.

De to mænd blev efter det lukkede grundlovsforhør varetægtsfængslet i to uger.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk