1. august 2021
Cecilie Edmomund Larsen og Oliver Green Nielsen fra 9.D på Gåsetårnskolen gik efter at vinde klassedysten - men de har måttet se sig slået af både 7.A på Stege skole og 7.C på Kulsbjerg skole. Arkivfoto: Mille Holst
gallery icon

Se billedserie

Cecilie Edmomund Larsen og Oliver Green Nielsen fra 9.D på Gåsetårnskolen gik efter at vinde klassedysten - men de har måttet se sig slået af både 7.A på Stege skole og 7.C på Kulsbjerg skole. Arkivfoto: Mille Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinderne af Klassedysten er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinderne af Klassedysten er fundet
Vordingborg - 18. juni 2021 kl. 07:58
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

Vordingborg Kommunes skoleelever har i forbindelse med en lokal konkurrence gået mere end én gang rundt om jorden. Nu er både den klasse og den elev, der har gået allerflest skridt, blevet kåret.

De foregående seks uger har en lang række udskolingsklasser i folkeskolen i Vordingborg Kommune konkurreret mod hinanden om at gå flest skridt i gennemsnit. Konkurrencen er nu slut, og med hele 10,5 millioner skridt, svarende til cirka 6.800 kilometer - en tur fra Stege til Tanzania i Afrika - blev det 7.A i Stege, der vandt foran 7.C på Kulsbjerg Skole og 9.D på Gåsetårnskolen på henholdsvis 2. og 3. pladsen. 7.A. kan nu se frem til at få et fint tilskud til klassekassen på 10.000 kroner.

Samtidig blev det også en elev fra 7.A, der med hele 771.790 skridt løb med titlen som årets Bevægelsespræsident.

Billede

Oscar Biel Nedergaard fra 7.A på Møn Skole med
diplomet som Bevægelses-præsident. PR-foto


Det lykkedes

Konkurrencen blev sat i gang i kølvandet på coronanedlukningen og havde til formål at få mere bevægelse ind i hverdagen hos udskolingseleverne. Dén målsætning er lykkedes, mener både Mette Høgh Christiansen, formand for Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre, og Nikolaj W. Reichel, formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie.

- I alt har de klasser, der har deltaget i Klassedysten, gået mere end en gang rundt om jorden, udtaler formændene i en fælles skriftlig meddelelse.

Nu krydser de fingre for, at de gode vaner holder ved.

Billede

Med samlet set 10,5 millioner gåede skridt, kan
7.A på Møns Skole i Stege nu kalde sig vindere
af Klassedysten. PR-foto


Fakta
  • De deltagende klasser har sammen med deres lærere gået 76 millioner skridt.
Evaluering venter

Det er første gang, en bevægelsesindsats som Klassedysten er blevet afholdt i Vordingborg Kommune. Den har været sammensat på en måde, som ifølge kommunen ikke er afprøvet andre steder før. Derfor evalueres den i løbet af de kommende uger.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk