19. juni 2021
Marken vest for Antonibakken og syd for Rødeled skal udlægges til boliger, lyder planen nu. Arealet er her markeret med rødt. Illustration: Google Maps
Marken vest for Antonibakken og syd for Rødeled skal udlægges til boliger, lyder planen nu. Arealet er her markeret med rødt. Illustration: Google Maps
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil udvide boligområde ved Antonibakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil udvide boligområde ved Antonibakken
Opdateret 09. juni 2021 kl. 18:24
Vordingborg - 09. juni 2021 kl. 05:22
Af Lars Christensen

Der begynder så småt at komme gang i byggeriet af husene på Antonibakken ved Præstø, og nu går politikerne med planer for endnu en udvidelse af byen.

For selvom der stadig er en del tomme grunde på Antonibakken, vil kommunen nu have sat gang i byggeriet på nabogrunden.

Der er tale om området mellem Rødeled og Næstvedvej umiddelbart vest for Antonibakken. Området er i alt på 18.600 kvadratmeter, og der var allerede for flere år siden planer om at bygge på området.

Tilbage i 2009 blev arealet udlagt i kommuneplanen til byvækst for boliger, men i 2013 valgte man dog at tage arealet ud af kommuneplanen igen, fordi man skønnede, at området på Antonibakken ville være rigeligt til at tilfredsstille byggelysten.

Med byggemodningen af Antonibakken er der dog nu blevet lavet en god adgangsvej fra Rødeled, og det har vakt tankerne om boligområdet til live igen.

Tanken er, at arealet mellem Rødeled og Næstvedvej kan rumme mellem 7 og 10 boliger enten som parcelhuse eller som dobbelthuse.

Debatten om boligbyggeriet på Antonibakken trak som bekendt ud i årevis og mødte stor modstand fra mange Præstøborgere. Det er dog ikke noget, der afskrækker Michael Larsen (R), formand for Plan- og Teknikudvalget.

- Det giver god mening at udvide boligområdet den vej, når området nu har været udlagt til det tidligere, forklarer formanden og understreger, at man ikke rører ved grænsen for bebyggelse i forhold til toppen af Antonibakken, som har været det springende punkt for mange Præstøborgere.

Fra kommunens side vurderer man, at de nye boliger er så lille en ændring af de eksisterende planer for arealet, at man kan nøjes med at sende forslaget til lokalplan i høring i kun seks uger i stedet for de sædvanlige otte.

Ydermere har man besluttet at sende planen i høring midt i sommerferien fra 15. juni til 27. juli, selvom det tidligere har mødt kritik, når kommuner sender lokalplaner i høring midt i ferieperioder.

Det ser Michael Larsen dog ikke noget problem med.

- Der er tale om en videreførelse af nogle planer, der har ligget i horisonten hele tiden, forklarer han.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk