26. oktober 2021
Benneweis-elefanter bliver luftet efter ankomst til en forestillingsdag i Roskilde.
gallery icon

Se billedserie

Benneweis-elefanter bliver luftet efter ankomst til en forestillingsdag i Roskilde.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil du have Cirkus Benneweis som nabo?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil du have Cirkus Benneweis som nabo?
Opdateret 12. februar 2013 kl. 14:12
Vordingborg - 11. februar 2013 kl. 10:42
Af Kristine Amalie Linnet

PRÆSTØ: Cirkus Benneweis er løbet ind i problemer og spørger nu borgerne i Præstø om hjælp. Cirkusset ville nemlig gerne komme til byen tirsdag 30. april i år, men kommunen har ikke kunnet anvise nogen pladser, der er store nok til telt, vogne og stalde.

- Vi kan lide at komme til nye byer, og Præstø har vi aldrig besøgt før. Vi tror der er nogle glade cirkus-gængere der, men der er ingen kommunale pladser, der er store nok til, at vi kan leje os ind, siger Louise Mandrup, der er marketings - og kommunikationschef i Cirkus Benneweis.

Cirkusset åbner sin turne med landspremiere i Hillerød 21. marts og begynder derefter turneen på Sjælland. Turen går til Rønnede, inden Cirkus Benneweis håber at give forestilling i Præstø. Efterfølgende rejser menageriet videre til Stege og til Vordingborg, hvor logistikken allerede er på plads.

- Vi skal være i Præstø en enkelt dag tirsdag 30. april. Vi kommer tidligt om morgenen omkring klokken 6. Når forestilling slutter lidt over klokken 20, pakker vi ned og sover, og så kører vi videre næste morgen meget tidligt, fortæller Louise Mandrup.

Der er nogle praktiske forhold, der skal være på plads. For det første skal pladsen være minimum 50 gange 50 meter til selve teltet. Derudover skal der være plads til vogne og stalde - 100 gange 100 meter for at være på den sikre side.

Cirkusset har også brug for adgang til vand, og der skal helst være kloak, ligesom pladsen helst ikke skal ligge på en bakke. Benneweis lejer grunden og betaler desuden for det vand, som bliver brugt. Cirkusset er selvforsynende med strøm.

- Måske er der nogen, der har en plads, der opfylder vores krav, og som kunne tænke sig at have et cirkus til nabo en dag. Det er sjovt, og der kan også finde et kommercielt samarbejde sted, siger Louise Mandrup.

Læs mere i avisen mandag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk