25. januar 2020
Overvågningskameraer afholder tilsyneladende ikke bandemedlemmer fra at slå andre til plukfisk, kan Ann Busch fra Kafé Ann?en konstatere. Foto: J.C. Borre Larsen
Overvågningskameraer afholder tilsyneladende ikke bandemedlemmer fra at slå andre til plukfisk, kan Ann Busch fra Kafé Ann?en konstatere. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vidne til voldssag: Hvor er politiet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vidne til voldssag: Hvor er politiet?
Opdateret 28. september 2019 kl. 11:24
Vordingborg - 28. september 2019 kl. 11:06
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Natten til lørdag 14. september kommer tre mænd ind på værtshuset Kafé Ann'en i Vordingborg.

arrow Læs også: Borgmester: Der er tryghed

Der ser ud som om, at de er påvirkede af stoffer. De tre mænd, der har tilknytning til bandemiljøet, bestiller drinks i baren og spiller på spillemaskine. Deres adfærd er ikke til at tage fejl af: De leder efter ballade.

Flere gæster siver hurtigt ud ad døren. En mand i baren bliver dog hængende i baren. Han er så fuld, at han svajer. Den berusede mand betegnes som en sjov type. Noget af det, han fyrer af, kan dog virke provokerende.

Den yngste af de tre bandemedlemmer, en gut på 20 år, tager en billardkugle og halvvejs bagfra slår han fulderikken i ansigtet, så han falder igennem klappen til baren og går ud som et lys.

Det er Ann Busch, ejeren af Kafé Ann'en, som fortæller om voldsepisoden. Hun har set det hele fra overvågningskameraer i baren.

Forløbet ryster hende:
- Der hænger to overvågningskameraer, hvor manden bliver slået i gulvet med billardkuglen, men bandemedlemmerne er tilsyneladende bedøvende ligeglade. De står bare og drikker videre i baren, siger Ann Bush, der dagen efter fandt blod på gulvet og en tand i vinduet.

Hun mener, at voldsmænd generelt har frit spil, fordi politiet er usynligt.

- Jeg ser aldrig nogen betjente fredag og lørdag nat på mit værtshus. Jeg har heller ikke set dem ved de to seneste festuger, siger Ann Busch og fastslår:

- Vi skal have nærstationerne tilbage.

Ann Bush mener også, at det er alt for besværligt at komme i kontakt med politiet.

Hun havde sit hyr, da hun ringede for at anmelde voldsepisoden.

Fakta om politiet
Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi dækker Slagelse, Sorø, Næstved, Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.
Vordingborg Lokalpoliti holder til på Københavnsvej 47 i Vordingborg. Her er der hunde-afdeling, færselsafdeling og lokal efterforskning.
Vordingborg Lokalpoliti holder som regel åbent i udvalgte timer på hverdage, men er lukket i weekenden.

Ann Busch fandt nummeret til Vordingborg Politi på nettet og ringede med en klar forventning om at tale med den lokale ordensmagt i Vordingborg. Men Ann Busch blev mødt af en automatstemme fra »Dansk Politi«, der opridsede en menu. Ann Busch trykkede sig videre til servicecentret, der ligger i Næstved, hvor hun omsider fik en kvindelig medarbejder i røret.

Ann Busch fortalte, at hun gerne ville tale med politiet i Vordingborg, eftersom hændelsen var sket i Vordingborg, men det kunne ikke lade sig gøre.

- Jeg kunne ikke blive stillet videre til Vordingborg. I stedet blev jeg bedt om at ringe 114, siger Ann Busch.

Halv-gal i skralden ringede hun 114. Her havde Ann Busch også et tovtrækkeri med vagthavende, der omsider stillede hende videre til politiet i Vordingborg.

- Her fik jeg at vide, at jeg kunne komme ned i skranken og fortælle, hvad jeg har oplevet. Men jeg vil ikke stå i en skranke. Jeg vil tale med en betjent i et lukket lokale og vise min videofil, siger Ann Busch.

Det lykkedes, og Ann Busch oplevede to flinke betjente, som gav en yderst professionel service.

Men optakten. Den er hun bestemt ikke tilfreds med.

- Indgangen til politiet er besværlig. Jeg blev først stillet om til sidst, fordi jeg var temmelig insisterende. Det er ikke i orden, siger Ann Bush, der frygter, at andre vidner giver op på vejen.

- Hvis man i forvejen har svære overvejelser, om man skal blande sig i en voldsag, så kan den besværlige indgang til politiet være årsagen til, at man dropper anmeldelsen, siger hun.

Ud over flere politistationer og bedre indgang til politiet efterlyser Ann Busch også bedre vidnebeskyttelse.

- Det skal være trygt at vidne. Folk må ikke trække sig, fordi de er bange. Der er for få der tør stå frem. Voldsmænd er ligeglade med kameraer, og når der ikke er noget politi, kan de true folk til tavshed, mener Ann Busch.

Den 20-årige mand, der brugte billardkuglen som våben, er blevet fanget og varetægtsfænglet i fire uger.

arrow Busch kræver handling fra landspolitikerne
28. september 2019 kl. 11:17 Opdateret: kl. 19:25
arrow Politichef: Servicen er ikke ringere
28. september 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 19:25

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk