6. april 2020
Konfirmanderne skulle under gudstjenesten rundt til fire stationer. Her kunne de blandt andet tænde et lys for dem, der har det hårdt. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Konfirmanderne skulle under gudstjenesten rundt til fire stationer. Her kunne de blandt andet tænde et lys for dem, der har det hårdt. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: DJ gav den gas i Guds hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: DJ gav den gas i Guds hus
Opdateret 24. januar 2020 kl. 20:59
Vordingborg - 24. januar 2020 kl. 20:38
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klassisk salmer var skiftet ud med tidens største og mest kendte hits, da kirkerummet i Vordingborg Kirke fredag aften dannede rammen om en noget alternativ form for gudstjeneste.

Konfirmanderne var mødt talstærkt frem til en gudstjeneste skræddersyet deres generation. Sognepræst Therese Nielsen havde allieret sig med en DJ for at forvandle kirken til et diskotek med lysshow, røgkanoner, og farverige knæklys.

Det handlede dog langt fra kun om fest og farver.

- Alle de kendte elementer er der stadig. Vi har bønnen, prædiken, altergangen, fadervor, trosbekendelsen og velsignelsen. Det er bare indpakningen, der er anderledes, forklarer sognepræsten, der var iført en hat af knæklys til aftenens gudstjeneste.

- Vi gør det for at sænke dørtrinnet ind til kirken. Vi vil gerne vise de unge, at det også er et sted, hvor de hører til, forklarer sognepræsten.Kirken kan rumme meget

Det røgfyldte kirkerum fyldt med farverigt laserlys og en hårdtpumpende bas ligger langt fra det billede af kirken, man normalt oplever en søndag formiddag i kirken, og langt fra alle præster bryder sig om, at kirkerummet bruges til sådanne arrangementer.

Men i Vordingborg vil man gerne forsøge at nå de unge i de rammer, som de kender.

- Jeg synes i allerhøjeste grad, at det hører til i kirken. Vi bliver nødt til at være der, hvor de unge er, forklarer sognepræsten.

Men kan man ikke snakke tro med de unge uden at skulle bruge DJ og lysshow?

- Jo, og det gør jeg også hver eneste fredag til konfirmandundervisningen. Men de unge skal have mulighed for at opleve, hvad kirken også kan bruges til, forklarer hun.

Det er tredje gang, at kirken holder diskoteksgudstjeneste for områdets konfirmander.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk