4. juli 2020
Der var højt humør, da Susan Thydal (S), formand for Udvalget for Turisme, Udvikling og Erhverv, og koordinator Annette Tengberg åbnede udstillingen. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

Der var højt humør, da Susan Thydal (S), formand for Udvalget for Turisme, Udvikling og Erhverv, og koordinator Annette Tengberg åbnede udstillingen. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Undine 2 slutter med åbning af udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Undine 2 slutter med åbning af udstilling
Vordingborg - 21. oktober 2019 kl. 19:37
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var fint besøg på House of Møn i Stege mandag, da Vordingborg Kommunes tyske samarbejdspartnere kom til Danmark. Anledningen var afslutningen på Undine 2, der handler om formidling af viden om Østersøens store artsrigdom, skriver sjællandske.

Det treårige projekt har udviklet information om livet under havunderfladen både på Møn og i Kalvehave og ud for nordtyske byer som Lübeck, Kiel og Eckernförde.

- I alt ti steder i kommunen har vi lavet projekter, og på Møn er det i Stege Nor, ved Ulvshale Møns Klint og Hårbølle, oplyser Annette Tengberg, som er den lokale koordinator for Undine 2.

Alle steder er der lavet flotte undervandsvideoer, der viser noget af det liv, der findes i vandet. En af dem, som omhandler natdykning ved Stege Nor, kan ses på sn.dk.

- Alle stederne kan man snorkle, og i Stege og Hårbølle tilbyder dykkerklubber opfyldning af flasker. I Tyskland er der dykkerskoler, som udlejer hele dykkerudstyret, siger Annette Tengberg.

Den danske side har lavet en udstilling, som illustrerer, hvad man kan se under havoverfladen, og den kan fra nu ses i House of Møn. Senere bliver den flyttet til Geocentret, hvor der er mere plads.

Susan Thydal (S), formand for Udvalget for Turisme, Udvikling og Erhverv åbnede officielt udstillingen.

Hun lovede, at alle resultater vil indgå i Det Blå Eventyr. Samtidig noterede hun sig, at projektet har udviklet faglig viden på begge sider af vandet, men at de også har hygget sig.

I vores dna
Den dansk/tyske projektgruppe tog efter senere på dagen til Geocenter Møns Klint for at lave en workshop på tværs af landegrænserne og evalluere de tre års arbejde. De fortsætter tirsdag.

Susan Thydal understregede, at turisme er det vigtigste erhverv i Vordingborg Kommune, men det skal også ske på en bæredygtig måde.

Landskabsarkitekt Jette Stauner fortalte, at Vordingborg Kommune har landets længste kystlinje på i alt 385 km.

- Og vi vil vise, hvordan vi lever ved vandet, det ligger i vores dna, sagde hun.

En video, som viser hvad natdykkere finder under vandet i Stege Nor kan ses på følgende link: https://youtu.be/IAOIH4CVXvQ eller blot ved at gå på yoube og skrive »natdykning i Stege Nor«.

Det skriver Sjællandske


Foto: Vordingborg Kommune
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk