17. januar 2019
Der var stuvende fuldt på Torvet, og så er det godt at komme op på fars nakke. Der er udsyn.
gallery icon

Se billedserie

Der var stuvende fuldt på Torvet, og så er det godt at komme op på fars nakke. Der er udsyn.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Folkefesten Fransk Forår godt igang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Folkefesten Fransk Forår godt igang
Vordingborg - 11. maj 2018 kl. 19:21
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det summede af glæde og aktivitet og sammenhold blandt de mange aktive i Præstø helt fra starten, da Fransk Forår blev skudt i gang fredag formiddag. Borgmester Mikael Smed (S) holdt tale kl. 11, og allerede på det tidspunkt var boderne åbnet, skriver Sjællandske.

Torvet fyldtes hurtigt, mens det tog lidt længere tid i Adelgade, og her var der også færre boder end tidligere. Men samlet var antallet af besøgende på samme niveau, og folkefesten var i gang.

Der var teater fra HC Andersens Verden, adskillige bands som spillede i gaderne og handlende udi snart sagt alt muligt.

På Torvet fristede ostehandlere med kæmpe stykker eksotisk ost, som sjældent ses herhjemme, og havde man den store pung med, kunne man også købe eksklusive chokolader og specielle pølser.

I Adelgade ud for Sussis Bodega stod Jeff Stroud og stegte et kæmpefad med store, velduftende frikadeller. Han regnede med at stege 4-500 frikadeller alene fredag.

- Jeg bor på Jungshoved sammen med Sussi, som solgte bodegaen for otte år siden fortæller den muntre englænder, som var helt i sit es bagved det store fad.

Længere oppe mod Torvet stod globetrotter og tæppehandler Jan Tvernø og solgte tæpper fra Ecuador.

- Det, jeg laver mest er egentlig at holde foredrag, og så har jeg tre rejsebureauer, fortalte den energiske mand, hvis næste satsning heder Balkan.

Ved en anden bod stod Keith Duddles, en anden englænder der har slået sig ned i Præstø. Nu er han formand for Danske ølentusiaster, og foreningen havde til lejigheden inviteret Hans Jørgen Hoppe fra Jægerspris Garagebryg. Han gav smagsprøver på belgisk zvartsbier, sweet rom stout, US Pale Ale og german weizen. Alt sammen brygget hjemme og ren hobby.

- Jeg har brygget 40 bryg af 25 liter. En flaske koster 45 kr., men jeg sælger også kun til ølfestivaller og markeder, siger Hoppe, hvis øl nok er en bekostelig affære, men så sandelig også er noget helt andet end noget af det, der kan købes i butikkerne.

På Torvet er informationsboden, og her stod Bo Pagh og Lisbeth Hebo.

- Folk spørger mest om, hvor toiletterne er - og så hvorfor det hedder Fransk Forår, siger Bo Pagh.

- Ja, og så spørger de også om, hvornår et bestemt band spiller, og hvor de kan finde en bestemt stand, fortsætter Lisbeth Hebo.

Informationen bliver også brugt som mødested.

- I år er der udsolgt af stadepladser. I alt 60 på det danske marked og 20 på det internationale, oplyser Lisbeth Hebo til Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk