28. maj 2020
Jørgen Werner Bosse (tv) og borgmester Mikael Smed gav ikke hånd under grundlovsceremonien. Det tvinges de måske til. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Werner Bosse (tv) og borgmester Mikael Smed gav ikke hånd under grundlovsceremonien. Det tvinges de måske til. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vent - I er alligevel ikke danske statsborgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vent - I er alligevel ikke danske statsborgere
Vordingborg - 24. april 2020 kl. 05:30
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev spist kransekage og sunget »Der er et yndigt land«, da Vordingborg Kommune onsdag holdt den første grundlovsceremoni, hvor syv udlændinge uden at give håndtryk til borgmesteren - den regel havde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) suspenderet på grund af faren for coronasmitte - fik dansk statsborgerskab.

arrow Læs også: Borgmester undskylder ulovlig ceremoni

Men nu viser det sig, at de syv personer alligevel ikke kan kalde sig danske statsborgere. Udlændinge- og Integrationsministeriet har oplyst Vordingborg Kommune, at Mattias Tesfaye ikke på egen hånd kan suspendere kravet om håndtryk. Det skal som alle andre love igennem tre behandlinger i Folketinget.

- Det er bureaukrati. Et håndtryk kan da ikke afgøre, om man er dansker eller ikke dansker, lyder det hovedrystende fra 67-årige Jørgen Werner Bosse fra Jungshoved, der var én af de syv som fik tildelt dansk statsborgerskab.

Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed (S) ærgrer sig over, at der går politik i den på Christiansborg.

- Vi er i en særlig situation, hvor man ifølge sundhedsmyndighederne ikke må give håndtryk. Der er nogle, som har ventet op til tre et halvt år på at få dansk statsborgerskab. Jeg synes, at man skal imødekomme, at de er danske statsborgere, siger Mikael Smed.

Borgmesteren afventer nu situationen på Christiansborg. Han fastslår dog, at der ikke bliver tale om en ny grundlovsceremoni for de syv ansøgere.

- Hvis der skal gives hånd, inviterer jeg dem ind på mit kontor, eller også tager jeg ud til dem, siger Mikael Smed.

Billede

Familien viftede med dannebrogsflag,
efter at Jørgen Werner Bosse var blevet dansk statsborger. 
Foto: J.C. Borre Larsen


arrow Jubel: Nu kan vi endelig stemme til folketingsvalget
22. april 2020 kl. 19:00 Opdateret: kl. 18:04
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk