13. juli 2020
Et nyt rådhus i Vordingborg har aldrig været Venstres kop te. Her ses partiets nuværende gruppeformand, Michael Seiding Larsen (th), sammen med partifællen Knud Larsen, kommunens tidligere borgmester.
Et nyt rådhus i Vordingborg har aldrig været Venstres kop te. Her ses partiets nuværende gruppeformand, Michael Seiding Larsen (th), sammen med partifællen Knud Larsen, kommunens tidligere borgmester.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre undrer sig over »Borgernes hus«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre undrer sig over »Borgernes hus«
Vordingborg - 12. oktober 2019 kl. 18:01
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Venstre undrer man sig over, at det nye rådhusbygeri i Vordingborg, som flertalsgruppen bag torsdagens budgetforlig afsætter penge til, også bliver omtalt som »Borgernes Hus«.

arrow Læs også: Rasende Venstre-chef: Processen har været så ringe

- Jeg har aldrig hørt om det, siger Venstres budgetforhandler, Michael Seiding Larsen, der under budgetforhandlingerne danner par med Bo Manderup.

Ifølge Thorbjørn Kolbo, der står for socialdemokraternes budgetforhandlinger sammen med borgmester Mikael Smed, handler det om, at der ikke efter rådhusets lukketid står en tom klods midt i byen.

- Det vil være fantastisk, hvis borgere og foreninger havde et samlingssted om aftenen, hvor der er mødelokaler og forskellige aktiviteter. Det er kun fantasien, der sætter grænser, siger Thorbjørn Kolbo.

- Vi tror, at »Borgernes Hus« handler om at gøre rådhusprojektet mere spiseligt, siger Bo Manderup, der også mener, at det handler om centralisering.

- Borgernes Hus vil primært komme borgerne i Vordingborg by til gode. Hvad med borgerne i de øvrige købsstæder, burde de ikke også have et hus? Især, når vi ved, at der mangler lokaler til foreninger i både Stege og Præstø, lyder det fra Bo Manderup.

Der er i budgetforliget reserveret 120 millioner kroner til et nyt rådhus. Det er planen, at man vil lukke administrationen i Langebæk, flytte den til Vordingborg og sælge den tomme bygning i Langebæk.

- Vi frygter, at flertalsgrupens prestigebyggeri betyder, at rådhusene i Stege og Præstø også bliver solgt, siger Bo Manderup.

Thorbjørn Kolbo afviser, at rådhusbyggeriet handler om centralisering:

- Det er noget sludder. Det bliver nemmere for borgerne, når tingene er samlet under et tag. Det giver også en smidigere sagsbehandling, siger han.

Venstre frygter, at byggeriet bliver dyrere, men Thorbjørn Kolbo minder om den tidligere diskussion om en ny folkeskole i Vordingborg.

- I stedet for at bygge en ny og moderne byskole valgte man at renovere den gamle Iselinge-skole. Det blev lige så dyrt som at bygge en ny. Og vi står stadig med en gammel skole, siger Thorbjørn Kolbo.

Hvad angår »Borgernes Hus« oplyser Thorbjørn Kolbo, at borgerne vil blive inddraget, ligesom man har gjort med kommunens havne.

arrow Budgetforlig uden Venstre
10. oktober 2019 kl. 17:33 Opdateret: kl. 18:16
arrow Borgmester: Der skal ske et eller andet med rådhuset
02. oktober 2019 kl. 05:56 Opdateret: kl. 21:03
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk