4. juni 2020
Charlotte Bisserup Bechfeldt fik 2.835 stemmer på Sjælland og er dermed partiets førstesuppleant. 42 procent af Charlotte Bisserup Bechfeldts personlige stemmer blev afgivet i Vordingborg-kredsen. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Bisserup Bechfeldt fik 2.835 stemmer på Sjælland og er dermed partiets førstesuppleant. 42 procent af Charlotte Bisserup Bechfeldts personlige stemmer blev afgivet i Vordingborg-kredsen. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre-ballade kan give lokal kandidat plads i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-ballade kan give lokal kandidat plads i Folketinget
Vordingborg - 23. august 2019 kl. 04:55
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landet over diskuterer Venstres bagland, om formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen skal fortsætte på deres poster. Ender det med et formandsskifte, kan det få betydning for Charlotte Bisserup Bechfeldt (V). Hun var ved folketingsvalget var opstillet i Vordingborg-kredsen og fik 2835 personlige stemmer i Sjællands Storkreds. Dermed er hun partiets førstesuppleant på Sjælland.

arrow Læs også: Venstres nordjyske bagland holder tæt om krisemøde

- Jeg har det sådan, at dem, der er valgt, er valgt. Så går jeg ud fra, at de sidder perioden ud. Derfor er det ikke noget, jeg går og spekulerer på, siger Charlotte Bisserup Bechfeldt, der er ærgerlig over uroen i partiet. Hun vil ikke udtale sig om, hvorvidt det trænger til fornyelse.

- Det, der vil være bedst for os nu, er ro. Vi er stærke nok til at klare en krise. Vi har altid været gode til at diskutere, blive enige, tage en beslutning og bakke op om den i fælles flok, siger hun og understreger, at alt i sidste ende er op til landsmødet.

Diplomatiske toner lyder også fra Svend-Erik Petersen, kredsformand for Venstre i Vordingborg Kommune.

- Som førstesuppleant kommer Charlotte ind, hvis et Venstre-medlem valgt i Sjællands Storkreds forlader Folketinget. Men vi har et formandsskab, der nok selv skal beslutte, hvad de vil. Så jeg tror ikke, at det er noget, der bliver spekuleret i, siger han.

Han var torsdag ved at gøre klar til Folkemøde Møn, hvor blandt andre Kristian Jensen og Linea Søgaard-Lidell lørdag lægger vejen forbi Venstres stand. Situationen er lidt ambivalent, erkender Svend-Erik Petersen.

- Kristian Jensen er en dygtig politiker og enormt energisk. For ham handler det om politik 24 timer i døgnet. Han stiller altid op og har om nogen været rundt i samtlige kredse. Men vi må jo nok erkende, at han har haft sin chance, siger Svend-Erik Petersen, der sammenligner partiets næstformand med Charles, Englands evige kronprins, der risikerer at gå over i historiebøgerne som en overgangsfigur.

- Det er et spørgsmål om, hvor længe man kan vente.

arrow Stephanie Lose er tavs om mulig næstformandspost
21. august 2019 kl. 10:10 Opdateret: kl. 10:12
arrow Medier: V-bagland holder krisemøder om formandsuro
21. august 2019 kl. 02:04 Opdateret: kl. 02:06
arrow Opgør med Venstre-toppen er ikke aftalt med baglandet
20. august 2019 kl. 12:42 Opdateret: kl. 13:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk