23. marts 2019
Yumin Kang fra den internationale folkehøjskole IPC samt Mads Wolf og Yukyeong fra Bosei  i boden med koreansk tøj. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Yumin Kang fra den internationale folkehøjskole IPC samt Mads Wolf og Yukyeong fra Bosei i boden med koreansk tøj. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ved Præstø taler de japansk og koreansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved Præstø taler de japansk og koreansk
Opdateret 07. oktober 2018 kl. 14:49
Vordingborg - 07. oktober 2018 kl. 14:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Hanbok« hedder den traditionelle koreanske klædedragt, man kunne prøve, da der lørdag for første gang var Budo & Asian Culture Festival på Idrætshøjskolen Bosei ved Præstø.

- Det er gamle dragter til mænd, kvinder og børn. I dag laver man dem kortere, så de er mere praktiske. I Korea bruger man dem til bryllupper, nytår og en tradition, vi har, der minder om thanksgiving, forklarer Yukyeong Seo, koreansk-lærer på den tidligere japanske kostskole, der nu er en dansk idrætshøjskole med et japansk-koreansk tvist.

Ved bordet sidder 10-årige Amalie Rose og hendes mormor, Inge Kullmann, fra Næstved.

- Jeg har altid været nysgerrig efter at se skolen - også dengang den var japansk kostskole. Vi har fået en fantastisk rundvisning, forklarer Inga Kullmann, mens Amalie Rose skal igang med sin første mangategning.

Mangategningslærer er Joan Jespersen, der er opvokset i Japan, hvor hendes forældre arbejdede i kirken. Hun mener, at vi har noget at lære af japanerne.

- I Danmark taler vi om mistet kultur, men hvis vi tænker os om, har vi kultur i mange sammenhænge. Vi skal bare lære at være glade for den, værdsætte den og vise den frem for omverdenen. Hvis man har noget gammelt i Japan, beholder man det og supplerer det med noget nyt. Vi ville få meget ud af at gøre det samme i Danmark.

Læs mere i Sjællandske mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk