20. januar 2019
Heidi Ludvigsen og Diana Due skulle lige prøve luksusforholdene i Præstø op til nytår. De vinterbader ellers fra stranden syd for Nyråd, men foragter ikke en sikker bro og en varm sauna. Foto: Poul Poulsen
gallery icon

Se billedserie

Heidi Ludvigsen og Diana Due skulle lige prøve luksusforholdene i Præstø op til nytår. De vinterbader ellers fra stranden syd for Nyråd, men foragter ikke en sikker bro og en varm sauna. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varme tiltrækker vinterbaderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varme tiltrækker vinterbaderne
Vordingborg - 01. januar 2018 kl. 18:42
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glæden boblede om kap med champagnen, da vinterbaderne i Præstø inviterede til prøvesidning af den nye sauna og et koldt dyk i fjordvandet lige op til nytåret, skriver Sjællandske tirsdag.

- Saunaen er populær, og den tiltrækker yngre vinterbadere, end vi plejer at se, konstaterede Helle Ancher, der selv har vinterbadet de seneste 13 år og stod for at fortælle om mulighederne og vise gæsterne til rette. Dem kom der 14 af, allerede i den første time af åben sauna-arrangementet.

Heidi Ludvigsen og Diane Due prøvede både den varme sauna og det kolde gys, og mulighederne i Præstø vakte en vis misundelse.

- Vi er fra Nyråd og bader fra Florke Strand, det er noget mere primitivt, så det her er dejligt at prøve, fortalte Helle Ludvigsen fra saunaen, inden hun og Diana Due tog badekåberne på og smuttede ud på badebroen, hvor de via en sikker stige kunne lade vandet afløse den lune kåbe.

Ved deres egen strand har de blot en simpel bådebro, men i Præstø har de bedre muligheder bragt medlemstallet i vinterbadeklubben op på 45, som via kontingentet på 650 kroner finansierer leje og drift af saunaen, der står opvarmet og klar ti timer hver uge.

- Nu har vi medlemmer ned til omkring 30 år. Det har vi ikke haft før. Især fredag eftermiddag er populær blandt de yngre, så kickstarter de lige weekenden, mener Helle Ancher.

Saunaen udlejes også til private arrangementer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk