27. september 2020
Syvårige Alfred Topp fra Roskilde har endnu et par feriedage til gode, inden han starter i 1. klasse. Når han og mor Helle Topp er i Præstø, er det fast tradition, at de skal forbi springvandet. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Syvårige Alfred Topp fra Roskilde har endnu et par feriedage til gode, inden han starter i 1. klasse. Når han og mor Helle Topp er i Præstø, er det fast tradition, at de skal forbi springvandet. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Var i stykker hele sommeren - Nu vækker springvandet atter glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Var i stykker hele sommeren - Nu vækker springvandet atter glæde
Vordingborg - 13. august 2020 kl. 17:54
Af Nina Lise

Vandet i Jeppe Heins springvand ved Præstø Havn springer igen. Det vakte torsdag glæde hos syvårige Alfred Topp fra Roskilde. Han var i Præstø med sin mor, og så skulle der plaskes.

- Vi vidste slet ikke, at det har været gået i stykker. Havde det ikke virket, havde det været en kæmpe skuffelse, fortæller Helle Topp.

Familien har indtil for nylig boet i Vordingborg og har altid lagt vejen forbi springvandet, når de er i Præstø.

- Det er en del af det at være hernede, smiler Helle Topp, mens Alfred Topp viser, hvordan censorerne virker, så man kan slippe tørskoet ind i den våde cirkel.

Springvandet har været ude af drift hele sommeren. Sådan så billedet også ud sidste sommer, hvor det dog lykkedes at få repareret springvandet i juli. At det i år ikke er lykkedes at få repareret springvandet er man bestemt ikke tilfredse med i Vordingborg Kommune. Her har afdelingschef Lise Hansen Thorsen fra Trafik og Ejendomme tidligere forklaret, at der ikke har været godt nok styr på tilsynene med kommunens springvand.

- Det er så brandærgerligt. Jeg forstår godt, hvis folk er skuffede. Jeg er heller ikke tilfreds med, at det ikke er klar her i højsæsonen, lød det dengang fra afdelingschefen.

Hun har senere på måneden et møde med den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein, hvor de skal kigge på en vedligeholdelsesmanual for springvandet.

Det er også planen, at der fremadrettet skal laves aftaler med professionelle vandteknikere, der skal stå for periodiske tilsyn af springvandene rundt om i kommunen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk